Συνέντευξη: Γιώργος Περρής @ i-TECH4u

Ένας διεθνής Έλληνας.

Αν και θεωρείται νέος καλλιτέχνης έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις και τις δουλειές του. Εμφανίσεις πλάι σε ηχηρά ονόματα της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας και άλμπουμ μεταξύ των οποίων και ένα διεθνές. Καλωσορίζουμε τον Γιώργο Περρή.

Γιώργο, σε καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία;

Εξαιρετική! Είμαι απίστευτος γκατζετάκιας! Από μικρός μου άρεσε να πειράζω το πικ-απ και το κασετόφωνο που είχαμε

στο σπίτι... Και τώρα περνάω την μισή μέρα κολλημένος στο laptop κι από εκεί στο iPad!

Ενημερώνεσαι καθόλου για τα τεχνολογικά νέα;

Ενημερώνομαι συνέχεια για ό,τι νέο κυκλοφορεί και μάλιστα δηλώνω θαυμαστής της εφημερίδας σας! Θεωρώ πως η τεχνολογία είναι πάρα πολύ χρήσιμη, αρκεί να είναι στην υπηρεσία μας και όχι να φτάνουμε στο άλλο άκρο, το να γίνουμε δηλαδή σκλάβοι της.

Να περάσουμε και στα της μουσικής. Από μικρός ασχολείσαι μαζί της με σπουδές. Πάθος από την αρχή;

Νομίζω πως η μουσική επέλεξε εμένα κι όχι εγώ την μουσική. Πάντα ακουγόταν καλή μουσική στο σπίτι και απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, η πρώτη μου αντίδραση στα πάντα ήταν η μουσική, ήταν μία μελωδία, ένα τραγούδι, μία φωνή. Γι’ αυτό και από πολύ μικρός ξεκίνησα πιάνο και αργότερα φωνητική. Ήταν και είναι πάθος ζωής, που πάντα βρίσκεται παρόν να με καθοδηγεί.

Τα πρώτα σου βήματα στο χώρο γίνονται με εμφανίσεις σε μουσικές παραστάσεις. Πώς ήταν το βάπτισμα;

Οι περισσότερες ήταν σχολικές παραστάσεις αλλά και σε κάποιες μουσικές σκηνές. Είχα τόσο μεγάλη ανάγκη να τραγουδήσω, που το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να βρεθώ σε μία σκηνή, να εκφραστώ και να έρθω κοντά στον κόσμο.

Και μετά ζωντανές εμφανίσεις στο πλευρό του Μίμη Πλέσσα και του Γιάννη Σπανού. Μεγάλο σχολείο;

Ο κύριος Μίμης με βάπτισε «επαγγελματία» τραγουδιστή. Μαζί του για πρώτη φορά είδα τι θα πει να σέβεσαι αυτό που κάνεις και το κοινό που σε ακούει. Υπήρξαν και οι δύο αυτοί συνθέτες μεγάλα σχολεία για μένα και τους έχω στην καρδιά μου.

Το 2005 κάνεις και το πρώτο σου δισκογραφικό βήμα με το άλμπουμ «Καινούργια Μου Μέρα». Πώς ήταν αυτό το ξεκίνημα;

Ήταν μία υπέροχη εμπειρία. Δούλεψα στενά με τον υπέροχο Στέφανο Κορκολή και την Ρεβέκκα Ρούσση οι οποίοι έγραψαν τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου και δειλά-δειλά μπήκα στο χάρτη της δισκογραφίας. Βέβαια τότε ήταν που είδα και την άλλη πλευρά αυτού του χώρου, την πιο σκοτεινή, που απογοητεύει. Αλλά ταυτόχρονα πήρα και το μάθημα που έπρεπε να πάρω.

Το 2009 ανοίγεις τις συναυλίες της Lara Fabian, μίας καλλιτέχνιδας διεθνώς αναγνωρισμένης. Δυνατή εμπειρία;

Ήταν μία μοναδική εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η Lara Fabian είναι μία τεράστια τραγουδίστρια με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο! Από μικρός ονειρευόμουν να την γνωρίσω, οπότε δεν μπορώ να σας περιγράψω την χαρά μου όταν μου πρότεινε να την ακολουθήσω στην περιοδεία της. Παίζαμε σε αρένες σε όλη την Γαλ

Keywords
Τυχαία Θέματα