Review: Sly Cooper: Thieves In Time

Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρεις του κλέφτη...τέσσερις και η καλή του μέρα!

Πληροφορίες:

Εταιρία ανάπτυξης: Sony

Studio ανάπτυξης: Zanzaru Games

Διάθεση: Sony Hellas

Είδος: Platform/Stealth

Κυκλοφορία: 28/3/2013

Το είδαμε σε: PS3 και PS Vita

Κυκλοφορεί επίσης: -

Official SiteΣυζήτηση στο Forum

To Sly Cooper: Thieves in Time είναι

το πρώτο επεισόδιο της γνωστής σειράς το οποίο δεν έχει δημιουργηθεί από την ομάδα της Sucker Punch Productions. Ο λόγος είναι φυσικά η ενασχόληση του studio με της σειρά Infamous για το PS3. Οι φανατικοί φίλοι του Sly φυσικά ανησυχούσαν για το μέλλον της σειράς σε αυτή τη γενιά αφού ο αγαπημένος τους χαρακτήρας έκανε την μοναδική του HD εμφάνιση μέσα από την "The Sly Trilogy" που κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια. Ευτυχώς το μέλλον της σειράς σώθηκε αφού η Sony έγκρινε την πρωτότυπη μορφή ενός καινούργιου Sly Cooper τίτλου ,από την Zanzaru Games, για το PlayStation 3 το οποίο ανακοινώθηκε και επίσημα στην E3 του 2011.

Ταξίδι στον χρόνο - Ιστορία

Το Sly Cooper Thieves in Time ξεκινάει ακριβώς από τη στιγμή που τελείωσε το Sly 3: Honor Among Thieves και βρίσκει τα μέλη της συμμορίας να κάνουν ένα διάλειμμα από το κλέψιμο πολύτιμων αντικειμένων από μουσεία. Ο Bentley ξαφνικά αντιλαμβάνεται ότι τρέχει κάτι περίεργο με το Thievius Raccoonus, το εγχειρίδιο που περιέχει όλες τις μυστικές τεχνικές κλοπής της οικογένειας Cooper, αφού αυτά που έχει γραμμένα μέσα αρχίζουν να σβήνονται με κάποιον μαγικό τρόπο. Αμέσως αποφασίζει να οργανώσει όλη την ομάδα για μια διαφορετική αποστολή αυτή τη φορά, αφού χάρη στην νέα του εφεύρεση μπορεί να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο και να βρούνε τι είναι αυτό που σβήνει τις σελίδες από το Thievius Raccoonus.

Ο κλέψας του κλέψαντος - Gameplay

Ο Sly Και η ομάδα του για να φέρουν και αυτή την αποστολή εις πέρας θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Φεουδαρχική Ιαπωνία, στην Άγρια Δύση, στην εποχή των Παγετώνων, στην Αγγλία του Μεσαίωνα και τέλος στην αρχαία Αραβία. Σε κάθε επεισόδιο θα συναντήσουμε και κάποιον πρόγονο του Sly όπου θα πρέπει να τον σώσουμε και να τον ελευθερώσουμε. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάποιος είναι οι αρκετοί playble χαρακτήρες που έχει ο τίτλος, αφού εκτός των Sly, Bentley και Murray οι παίχτες μπορούν να χειριστούν και την Carmelita, την ντετέκτιβ που κυνηγάει τον Sly, αλλά και τον κάθε πρόγονο του Sly από την εκάστοτε εποχή. Νέο στοιχείο του τίτλου είναι και το κρησφύγετο της συμμορίας του Sly, μέσα από το οποίο οι παίκτες επιλέγουν τις διαθέσιμες αποστολές. Επίσης, εκεί βρίσκονται οι θησαυροί αλλά και τα κοστούμια που έχουν συλλέξει οι παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το βασικότερο, όμως, χαρακτηριστικό του κρησφύγετου είναι το Thiefnet, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μπορούν να αγοράσουν καινούργιες συνδυαστικές ικανότητες για τον Sly, τον Murray και τον Bentley. Το stealth στοιχείο στο gameplay ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν της σειράς και το ίδιο συμβαίνει με το Sly Cooper: Thieves in Time. Τις καινούργιες ικανότητες τις παίρνεται δίνοντας σε αντάλλαγμα χρυσά νομίσματα τα οποία μπορείτε να συλλέξετε από τις πίστες. Στις πίστες επίσης μπορείτε να βρείτε και διάφορα άλλα Collectables όπως θησαυρούς, μάσκες του Sly και τέλος τα πολύ γνωστά σε όλους μπουκάλια-στοιχεία. Συλλέγοντας και τα 30, μπουκάλια-στοιχεία, μπορείτε να ξεκλειδώσετε το χρηματοκιβώτιο που έχει η κάθε πίστα. Όπως βλέπετε, οι λάτρεις των εξερευνήσεων δεν θα μείνουν παραπονεμένοι αφού ο τίτλος προσφέρει αρκετές ώρες παραπάνω gameplay σε αυτούς που θέλουν να τον εξερευνήσουν 100%.

Νέο στοιχείο είναι επίσης και οι στολές που βρίσκετε σε κάθε επεισόδιο, οι οποίες δίνουν νέες δυνατότητες στον Sly. Για παράδειγμα, φορώντας ο Sly την στολή του Σαμουράι στο πρώτο επεισόδιο του τίτλου μπορεί να περνάει μέσα από φωτιά χωρίς να δέχεται ζημιά, να ξεγελάει τους φρουρούς, αφού τον περνάνε για ταγματάρχη την φρουράς και τέλος, να εξοστρακίζει μπάλες φωτιάς με την βοήθεια της ασπίδας. Συνολικά υπάρχουν 5 στολές, όσα είναι δηλαδή και τα επεισόδια-ταξίδια στον χρόνο που θα χρειαστεί να κάνετε.

Τέλος, επιβάλλεται να αναφέρουμε είναι ότι το Sly Cooper: Thieves in Time κάνει χρήση των υπηρεσιών Cross-buy και Cross-save. Για όσους δεν γνωρίζουν, με την υπηρεσία Cross-buy μπορείτε να αγοράσετε την έκδοση του τίτλου για το PS3 και να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν την έκδοση για το PS Vita. Το αντίθετο δεν ισχύει. Ενώ με την υπηρεσία Cross-save οι παίκτες μπορούν να αποθηκεύσουν την πρόοδό τους στο cloud από το PlayStation 3 και στη συνέχεια να συνεχίσουν το παιχνίδι ακριβώς από εκεί που το άφησαν στο PlayStation Vita. Φυσικά, γίνεται και το ακριβώς αντίθετο.

Ο Sly έμαθε Ελληνικά - Τεχνικός τομέας

Οπτικά ο τίτλος είναι αρκετά όμορφος και ακολουθεί την ίδια συνταγή με την "The Sly Trilogy" που κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια. Ο τεχνικός τομέας είναι εξαιρετικός προσφέροντας όμορφα πολύχρωμα cel-shaded γραφικά. Βέβαια, σε ορισμένα σημεία, και ειδικότερα στην PS3 έκδοση παρατηρήθηκε ασταθής πτώση των καρέ και η αλήθεια είναι ότι μας παραξένεψε αφού δεν υπήρχαν αρκετοί εχθροί ή κάποιος σοβαρός λόγος και το μόνο που κάναμε ήταν να τρέχουμε και να σκαρφαλώνουμε.

Το Sly Cooper: Thieves in Time αποτελεί την πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της Sony Hellas να χαρίσει ακόμα έναν δυνατό τίτλο πλήρως εξελληνισμένο, από τα μενού μέχρι και τις φωνές των χαρακτήρων. Οι ηθοποιοί που χάρισαν τις φωνές τους στους ήρωες έκαναν εξαιρετική δουλειά, με αποκορύφωμα τους Murray και Tennessee Kid οι οποίοι έδωσαν ρεσιτάλ με τις ερμηνείες τους και χάρισαν μοναδικές στιγμές γέλιου με τις ατάκες τους. Κατά την διάρκεια της ενασχόλησης μας με τον τίτλο, κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μας συγκρίναμε το αποτέλεσμα του Sly Cooper: Thieves in Time με αυτό του God Of War: Acsension και πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Sly, αφού τέτοιου είδους δουλείες με αυτούς τους συγκεκριμένους ηθοποιούς (πχ Ντίνος Σούτης) που οι πιο πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε μαζί τους ακούγοντας τους κάθε Σαββατοκύριακο στα αγαπημένα μας cartoon ταιριάζουν πιο πολύ σε κάποιο πιο "παιδικό" τίτλο.

Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρεις του κλέφτη...τέσσερις και η καλή του μέρα! - Συμπέρασμα

Ο μεσότιτλος που διαλέξαμε για την συγκεκριμένη παράγραφο μόνο τυχαίος δεν είναι, αφού από τους συνολικά τέσσερις Sly Cooper τίτλους που κυκλοφορούν το Thieves in Time είναι το καλύτερο που έχουμε παίξει μέχρι και σήμερα. Το έργο της Sanzaru Games δεν ήταν εύκολο, αφού έπρεπε να πείσει το φανατικό κοινό του Sly, από την Sucker Punch εποχή, ότι μπορεί να προσφέρει έναν εξίσου δυνατό και αξιόλογο τίτλο. Βέβαια θεματάκια έχει αλλά τα καλύπτει πλήρως η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην μεταγλώττιση του. Συνδυάζοντας τις πολύ σημαντικές και νέες υπηρεσίες από την Sony, Cross-Buy και Cross-Save, την ευχάριστη και διασκεδαστική platforming εμπειρία που προσφέρει ένας τίτλος Sly και τέλος την εκπληκτική μεταγλώττιση που έγινε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι πρόκειται για must buy τίτλο. Και αν όλα όσα έχουμε αναφέρει δεν σας έπεισαν, διαβάστε μια φράση που ειπώθηκε από ένα μικρό παιδί όταν μας είδε να παίζουμε το Sly Cooper: Thieves in Time στο PS Vita μας. " Ρε συ φίλε; Αυτό είναι σαν να βλέπω παιδικά στο STAR".

{youtube}dAyriWMU19o{/youtube}

Άκης Μαύρος

Θετικά:Το πρώτο Sly της HD εποχήςΌμορφα επίπεδα και με ποικιλίαΑρκετοί playble χαρακτήρεςΠολλά CollectablesΑκόμα πιο πολλές κινήσεις για ξεκλείδωμαΜε την αγορά του στο PS3 κατεβάζετε δωρέαν την έκδοση του PS VitaΤο Cross-SaveΑρνητικά:Μεγάλοι χρόνοι φόρτωσηςΠτώση των καρέ χωρίς κάποιο λόγο

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Sony στην Ελλάδα, Sony Hellas, για τις ανάγκες του Review.
Keywords
Τυχαία Θέματα