Ρεκόρ εσόδων και κερδών τριμήνου για την Apple

Οι πωλήσεις iPhone, iPad, iPod και Mac ζαλίζουν…

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου οικονομικού τριμήνου του 2012 (μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011) έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Apple και, όπως ήταν αναμενόμενο μετά την κυκλοφορία και την εξαιρετική πορεία iPhone 4S,

τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας έχουν εκτιναχθεί. Για την ακρίβεια, το περασμένο τρίμηνο ήταν το καλύτερο όλων των εποχών για την Apple, με έσοδα 46,33 δισεκατομμύρια δολάρια και κέρδη 13,87 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, του συγκεκριμένου τριμήνου, η εταιρεία πούλησε 37,04 εκατομμύρια iPhone (συγκριτικά η Samsung το ίδιο τρίμηνο πούλησε 35 εκατομμύρια smartphones) και 15,43 εκατομμύρια iPad. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ίδιο τρίμηνο έναν χρόνο νωρίτερα, οι πωλήσεις των iPad ήταν “μόλις” 7,3 εκατομμύρια –δηλαδή είχαμε μια αύξηση 111%.

Όσο για τα iPod, τα στοιχεία δείχνουν ότι η πτωτική τους πορεία συνεχίζεται: πέρυσι (και πάντα για το ίδιο τρίμηνο) η Apple είχε διαθέσει 19,4 εκατομμύρια συσκευές, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός συρρικνώθηκε στα 15,4 εκατομμύρια. Περίπου τα μισά απ’ αυτά τα iPod ήταν iPod Touch. Τέλος, οι πωλήσεις των Mac αυξήθηκαν 26% σε σύγκριση με πέρυσι και άγγιξαν τις 5,2 εκατομμύρια μονάδες. Πιο αναλυτικά, πωλήθηκαν 1,48 εκατομμύρια desktop Mac και 3,7 εκατομμύρια laptop.
Keywords
Τυχαία Θέματα