Πολύ κοντά στην απόκτηση του Waze βρίσκεται η Google

Έναντι 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μάχη των προσφορών για την απόκτηση της crowdsourced εφαρμογής δορυφορικής πλοήγησης Waze μάλλον έβγαλε νικητή: τη Google. Σύμφωνα με την εφημερίδα τ Ha’aretz του Ισραήλ, η Google θα πληρώσει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτησή του.

Η εξαγορά δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, ωστόσο

οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το Waze να διατηρεί την ομάδα του στο Ισραήλ, για τουλάχιστον τρία χρόνια από τη στιγμή της ανακοίνωσης. Παράλληλα, ο Noam Bardin θα διατηρήσει τη θέση του CEO στην εταιρεία και η εφαρμογή δεν θα ενσωματωθεί σε κάποια απ’ τις υπόλοιπες της Google (δηλαδή στο παρεμφερές Google Maps).

Τους τελευταίους μήνες πολλές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του Waze, μεταξύ των οποίων το Facebook και η Apple –αν και ο Tim Cook επισήμως αρνήθηκε πως ισχύει κάτι τέτοιο. Φυσικά καμία απ’ τις δύο εταιρείες δεν δέχθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ωστόσο τα παραπάνω επιβεβαίωσαν και πηγές της Wall Street Journal.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τι εστί Waze, πρόκειται για μια crowdsourced εφαρμογή που παράγει δεδομένα χαρτών σε πραγματικό χρόνο με την βοήθεια των 50 εκατομμυρίων χρηστών του, με πληροφορίες για τροχαία ατυχήματα, μποτιλιαρίσματα κ.λπ. Το Waze είναι διαθέσιμο τόσο για Android όσο και για iOS.

Keywords
Τυχαία Θέματα