Λεξικό με φωτογραφίες από τη μηχανή αναζήτησης της Google

12:33 1/6/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Μια... διαφορετική προσέγγιση στα λεξικά.

Ένα πρωτότυπο λεξικό δημιούργησαν οι Felix Heyes και Ben West, που αντί για λέξεις και ορισμούς, φιλοξενεί στις σελίδες του την πρώτη εικόνα που εμφανίζεται στην αναζήτηση εικόνων της Google, για κάθε λέξη. Ο τεράστιος αυτός τόμος αποτελείται από 1.240 σελίδες και σύμφωνα με τους δημιουργούς του πρόκειται για ένα έργο τέχνης. Στόχος τους ήταν να καταγράψουν

το πώς είναι ο κόσμος μας σήμερα μέσω των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης εικόνων της Google –μάλιστα ο West δήλωσε ότι στην ουσία είναι μια αφιλτράριστη καταγραφή του ανθρώπινου πολιτισμού για το 2012. Μάλιστα εκτιμά ότι σχεδόν το μισό βιβλίο αποτελείται από εικόνες ιατρικού περιεχομένου, πορνό, ρατσιστικές εικόνες και κακά καρτούν.

Ωστόσο το βιβλίο δεν πρόκειται να τυπωθεί μαζικά, μιας και οι δημιουργοί του είναι βέβαιο πως θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λόγω χρήσης φωτογραφιών με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα. Για τη συλλογή των φωτογραφιών και τη δημιουργία του βιβλίου, οι Heyes και West χρησιμοποίησαν ένα PHP script που βρήκε αυτόματα την πρώτη φωτογραφία για κάθε λέξη –και στη συνέχεια όλες μαζί τοποθετήθηκαν αλφαβητικά σε ένα PDF. Δες παρακάτω το σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα