Windows 8: κυκλοφόρησε η Release Preview έκδοση

12:33 1/6/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Περίπου δύο μήνες μετά την κυκλοφορία της consumer preview έκδοσης, η Microsoft επανέρχεται δίνοντας στη δημοσιότητα τη release preview έκδοση του πολυαναμενόμενου λειτουργικού συστήματος. Φαινομενικά, οι αλλαγές μεταξύ των δύο εκδόσεων είναι ελάχιστες, όμως αυτή τη φορά μπορείς να έχεις στα χέρια σου (ή καλύτερα στον δίσκο του PC σου) ένα πιο ολοκληρωμένο και με λιγότερα bugs λειτουργικό σύστημα.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, τα Windows 8

release preview είναι πιο γρήγορα σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση, με βελτιωμένη υποστήριξη πολλαπλών μόνιτορ και μερικές «φρέσκιες» εφαρμογές Metro που μπορείς να κατεβάσεις από το Windows Marketplace. Επιπλέον, η εφαρμογή των emails σου επιτρέπει πλέον να «καρφιτσώσεις» (ή αλλιώς να κάνεις pin) διαφορετικά inboxes στην αρχική οθόνη για πιο εύκολη πρόσβαση στους λογαριασμούς σου, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως ο Internet Explorer 10 του Metro περιβάλλοντος υποστηρίζει πλέον Flash. Ωστόσο δεν μιλάμε για plug-in όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, αλλά για μια «βασική» έκδοση του Flash Player που έχει ενσωματωθεί στον browser. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να παρακολουθήσεις για παράδειγμα βίντεο, αλλά κάποια χαρακτηριστικά που δεν είναι χρήσιμα ή καλύτερα εύχρηστα και είναι «ύποπτα» για μεγάλη κατανάλωση ενέργειας –μια παράμετρος ιδιαίτερα σημαντική στα tablets–, έχουν απενεργοποιηθεί. Παράλληλα, υπάρχουν μόνο συγκεκριμένα sites (εγκεκριμένα από τη Microsoft) τα οποία επιτρέπεται να χρησιμοποιούν Flash στον Internet Explorer του Metro Interface. Φυσικά, στο desktop mode του λειτουργικό, ο Internet Explorer 10 υποστηρίζει κανονικά Flash.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις κι εσύ τα Windows 8 release preview στον υπολογιστή σου, δεν έχεις παρά να κάνεις κλικ εδώ. Αν σκοπεύεις να τα εγκαταστήσεις στο κύριο PC σου, θα σου συνιστούσαμε να επιλέξεις την εγκατάσταση σε ξεχωριστό partition, ούτως ώστε να έχεις πάντα πρόσβαση στο κανονικό σου λειτουργικό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα