Όλες οι δημοφιλείς εφαρμογές της Adobe στο Creative Cloud

08:28 9/5/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Το παράδειγμα του Microsoft Office 365 ακολουθεί η σουίτα της εταιρείας.

Καληνύχτα Creative Suite, καλημέρα Creative Cloud. Η Adobe αποφάσισε να προσεγγίσει με διαφορετικό τρόπο τις πωλήσεις της σουίτας των δημοφιλέστατων εφαρμογών της, ακολουθώντας

τα χνάρια της Microsoft με το Office 365. Ενώ, λοιπόν, μέχρι σήμερα, οι χρήστες των εφαρμογών της εταιρείας (κυρίως επαγγελματίες) είχαν τη δυνατότητα να αγοράζουν τις αυτόνομες εκδόσεις των εφαρμογών Photoshop, InDesign, Illustrator κ.λπ. και αν το επιθυμούσαν να τις αναβαθμίζουν στη νέα κάθε φορά έκδοση συνήθως με μια έκπτωση, πλέον η εταιρεία υιοθετεί το συνδρομητικό μοντέλο.

Από τις 17 Ιουλίου, οπότε και θα λανσαριστεί το Creative Cloud, οι χρήστες των εφαρμογών της Adobe θα μπορούν να γίνουν συνδρομητές είτε σε όλες τις εφαρμογές της σουίτας έναντι $49,99 το μήνα (με ετήσια δέσμευση) είτε να γίνουν συνδρομητές σε κάποια μεμονωμένη εφαρμογή έναντι $19,99 το μήνα (χωρίς ετήσια δέσμευση). Το θετικό είναι πως οι νόμιμοι κάτοχοι των CS3, CS4, CS5 και CS6 μπορούν να γίνουν συνδρομητές με έκπτωση 40% (για τον πρώτο χρόνο), ενώ καθηγητές και φοιτητές θα απολαμβάνουν έκπτωση 60% στην τιμή της πλήρους συνδρομής.

Οι εφαρμογές του CS6 θα συνεχίσουν να πωλούνται αυτόνομα, ωστόσο πρέπει να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να αναβαθμιστούν μελλοντικά. Τα νέα χαρακτηριστικά θα είναι πλέον προνόμιο του Creative Cloud: για παράδειγμα το Photoshop CC θα διαθέτει βελτιωμένο αλγόριθμο αυτόματου sharpening και ένα νέο εργαλείο για εξαφάνιση του θολώματος στις κουνημένες φωτογραφίες.

Μ’ αυτό τον τρόπο η Adobe προσπαθεί προφανώς να καταπολεμήσει την πειρατεία, κάνοντας το κόστος απόκτησης των εφαρμογών να μοιάζει πιο προσιτό χάρη στη μηνιαία συνδρομή. Πρακτικά, με $600 το χρόνο μπορείς να έχεις πρόσβαση σε ολόκληρη τη σουίτα Creative Cloud, τη στιγμή που το Photoshop CS6 Premium κοστίζει αυτή τη στιγμή περίπου €2.400 και περίπου €1.600 η Standard έκδοση. Οι μακροχρόνιοι χρήστες που συνηθίζουν να αναβαθμίζουν τις εφαρμογές τους στις νέες κάθε φορά εκδόσεις, προφανώς δεν θα ξοδέψουν περισσότερα.

Όλες οι εφαρμογές του Creative Cloud θα μπορούν φυσικά να χρησιμοποιηθούν φυσικά και offline, μιας και βρίσκονται εγκατεστημένες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη. Η Adobe ωστόσο θα ελέγχει κάθε μήνα αν έχει πληρωθεί η συνδρομή –σε αντίθετη περίπτωση οι εφαρμογές θα «κλειδώνονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα