H πρώτη πτήση του μικρότερο ρομποτικού εντόμου στον κόσμο

11:38 8/5/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Δες το βίντεο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε ρομπότ εμπνευσμένα απ’ το ζωικό βασίλειο, όμως ελάχιστα είναι τόσο μικρά όσο το RoboBee του Πανεπιστημίου του Harvard. Αν και το συγκεκριμένο ρομποτικό έντομο έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό, μόλις πρόσφατα ερευνητές από το Wyss Institute κατάφεραν ένα σημαντικό επίτευγμα: να πραγματοποιήσουν την πρώτη ελεγχόμενη πτήση.

Χρησιμοποιώντας νέες διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής,

η ομάδα κατάφερε να κρατήσει το ρομποτικό έντομο μεγέθους κέρματος στον αέρα, ελέγχοντας ανεξάρτητα τα φτερά του με την βοήθεια πιεζοηλεκτρικών διεγερτών και αισθητήρων.

Για τον Καθηγητή Robert J Wood αυτή ήταν μια μεγάλη στιγμή, καθώς τα τελευταία δώδεκα χρόνια προσπαθούσε να πραγματοποιήσει μια επιτυχή πτήση. Πλέον, η ομάδα του θα επικεντρωθεί σε μια σειρά άλλων δοκιμών, όπως για παράδειγμα στις απότομες μανούβρες και στην προσγείωση. Φυσικά το RoboBee θα χρειαστεί επιπλέον σχεδιαστικές βελτιώσεις, μιας και προς το παρόν το σύστημα ελέγχου βρίσκεται προσαρτημένο στο εξωτερικό του ρομπότ. Δες παρακάτω το πολύ ενδιαφέρον βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα