Γυαλί που καταπολεμά την αντανάκλαση του φωτός αναπτύσσει η Corning

Καθώς και ένα ειδικό γυαλί ανθεκτικό στα μικρόβια.

Δεν είναι μόνο οι νέοι επεξεργαστές και οι νέες εκδόσεις των δημοφιλών mobile λειτουργικών συστημάτων που κάνουν την εμπειρία χρήσης ενός smartphone καλύτερη. Υπάρχουν και τεχνολογίες όπως για παράδειγμα το Gorilla Glass της Corning, που μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε τις αγαπημένες μας φορητές συσκευές χωρίς να ανησυχούμε (τόσο) για την ακεραιότητα της οθόνης τους.

Τώρα η Corning

αναπτύσσει ένα νέο γυαλί που καταπολεμά την αντανάκλαση του ηλιακού φωτός, κάνοντας έτσι πολύ πιο εύκολη τη χρήση των φορητών συσκευών σε εξωτερικούς χώρους –ιδανικό δηλαδή για τις ελληνικές παραλίες. Στο πλαίσιο μιας παρουσίασης στο MIT Technology Review Mobile Summit 2013, η Corning έδωσε στη δημοσιότητα την πιο πάνω φωτογραφία: στο κέντρο του φύλλου γυαλιού δεν υπάρχει τρύπα, αλλά έχει ενσωματωθεί η νέα, αντί-ανακλαστική τεχνολογία της εταιρείας.

Παράλληλα, η Corning προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ειδικό γυαλί που να μπορεί να σκοτώσει ανθεκτικά βακτήρια και ιούς. Αρχικά, η εταιρεία ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε αντί-μικροβιακή τεχνολογία για εφαρμογή στον χώρο της υγείας, ωστόσο σύντομα συνειδητοποίησε πως η αγορά για ένα τέτοιου είδους γυαλί είναι πολύ μεγαλύτερη και μπορεί να επεκταθεί στις φορητές συσκευές. Το πότε θα δούμε αυτά τα... ενισχυμένα προστατευτικά γυαλιά να αξιοποιούνται σε smartphones και tablets παραμένει προς το παρόν άγνωστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα