Χωρίς πρόσβαση στο Internet (ξανά) οι τουρίστες της Βορείου Κορέας

Περίπου ένα μήνα μετά την εμπορική διάθεση της υπηρεσίας.

Μετά την επίσκεψη του Eric Schmidt της Google στην χώρα, φάνηκε ότι η κυβέρνησή της θα έκανε κάποια σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της πρόσβασης στο Internet, τουλάχιστον για τους τουρίστες. Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε πολλούς που θα επέλεγαν την Βόρεια Κορέα για τουρισμό...

Πράγματι,

περίπου έναν μήνα νωρίτερα, η κυβέρνηση άρχισε να επιτρέπει την πρόσβαση στο Internet στους τουρίστες, με ιδιαίτερα ακριβές ωστόσο χρεώσεις. Φυσικά για την πλειονότητα των πολιτών της Βορείου Κορέας ούτε λόγος. Το πρόγραμμα ωστόσο μοιάζει να έληξε άδοξα σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας North Korea Tech. Από εδώ και στο εξής οι τουρίστες θα μπορούν μεν να προμηθεύονται κάρτες SIM για να πραγματοποιούν φωνητικές κλήσεις, χωρίς όμως να έχουν πρόσβαση στο Internet.

Έτσι λοιπόν το 3G δίκτυο της εταιρείας Koryolink είναι πλέον διαθέσιμο μόνο σε επισκέπτες που θα παραμείνουν στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και σε κατοίκους της πρωτεύουσας Pyongyang –διαπιστευμένους εννοείται. Η κυβέρνηση της χώρας δεν προχώρησε σε καμία ανακοίνωση σχετικά μ’ αυτή την αλλαγή στην πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα