To Facebook επιστρέφει στην ανάπτυξη κινητού τηλέφωνου

Η εταιρεία μάλιστα προσλαμβάνει μηχανικούς που είχαν δουλέψει πάνω στο iPhone.

Οι φήμες για τηλέφωνο Facebook επανέρχονται στο προσκήνιο –κι αυτή τη φορά φαίνεται πως είναι πιο πιθανό από ποτέ κάτι τέτοιο να γίνει πραγματικότητα. Βλέπεις το Facebook είναι πλέον εισηγμένο στο χρηματιστήριο και οι επενδυτές, όπως έγινε εμφανές από

την πορεία της μετοχής μέχρι σήμερα, είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί. Ωστόσο όλα δείχνουν πως δε μιλάμε για μια ακόμα συσκευή με μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά ειδικά για το Facebook (βλέπε για παράδειγμα πλήκτρο Facebook στο HTC ChaCha), αλλά για ένα ολοκληρωμένο smartphone.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες των New York Times, αρκετοί υπάλληλοι του Facebook που σχετίζονται με το συγκεκριμένο project υποστηρίζουν ότι η εταιρεία προσλαμβάνει μηχανικούς που εργάζονταν στην Apple, δείχνοντας μάλιστα προτίμηση σε εκείνους που έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη των iPhone και iPad.

Αυτό που προβληματίζει τον Mark Zuckerberg είναι ότι δεν θέλει το Facebook να καταλήξει να είναι ακόμα μια εφαρμογή για τα διάφορα mobile λειτουργικά συστήματα. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτες, οι χρήστες του Facebook περνούν πλέον περισσότερο χρόνο στη mobile έκδοσή του απ’ ότι στη web έκδοση, όμως μέχρι στιγμής το οικοσύστημα των εφαρμογών του Facebook παραμένει ανεκμετάλλευτο στις φορητές συσκευές.

Αν και το Facebook δεν διαθέτει το δικό του λειτουργικό σύστημα, το παράδειγμα της Amazon με το Kindle Fire απέδειξε ότι το Android είναι δεκτικό σε πληθώρα παραμετροποιήσεων –σε σημείο που να γίνεται αγνώριστο. Συνεπώς δεν θα ήταν απίθανο να δούμε ένα Android smartphone κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Facebook, που να ενσωματώνει όλες του τις υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα τα Facebook Messenger, Facebook Camera ή ακόμα και το Instagram. Όλα τα παραπάνω ενισχύονται από τις φήμες που θέλουν το Facebook να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Opera Software (της εταιρείας που βρίσκεται πίσω απ’ τους δημοφιλείς Opera browsers). Σε κάθε περίπτωση, αν η ανάπτυξη μιας τέτοιας συσκευής έχει αρχίσει, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα καταφέρει να μείνει κρυφή για πολύ καιρό…

Keywords
Τυχαία Θέματα