To Android στην κορυφή και το τέταρτο τρίμηνο του 2011

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Gartner.

Οι ανακατατάξεις στην παγκόσμια αγορά smartphones συνεχίζονται, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Gartner για το τέταρτο τρίμηνο του 2011. Το Android της Google παραμένει στην κορυφή με ποσοστό 50,9% των συνολικών πωλήσεων του τριμήνου, αν και παρουσιάζει μια μικρή κάμψη σε σύγκριση με το αμέσως

προηγούμενο τρίμηνο, προφανώς λόγω της κυκλοφορίας του iPhone 4S. To iOS βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 23,8%, ενώ το Symbian κατρακύλησε στην τρίτη θέση, με ποσοστό μόλις 11,7%.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, το Symbian βρισκόταν στην πρώτη θέση με ποσοστό 32,3%. Μεγάλη πτώση είχαμε και για τη RIM (BlackBerry OS), που είδε τα ποσοστά της να συρρικνώνονται από 14,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, σε 8,8% στο τέταρτο τρίμηνο του ’11. Η Gartner περιμένει μια μικρή πτώση στα ποσοστά του iOS για τα δύο επόμενα τρίμηνα, μιας και οι πωλήσεις του iPhone 4S είναι αναμενόμενο ότι θα μειωθούν. Ωστόσο για το συγκεκριμένο τρίμηνο η Apple ήταν ο κατασκευαστής smartphones με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα