The Last of Us – Must Play Ιουνίου ‘13

Φύλαγε το καλύτερο… για το τέλος.

Η Naughty Dog, έχει αποκτήσει πλέον θρυλικό status στον χώρο των video games, καταφέρνοντας να είναι το πλέον αγαπημένο παιδί της Sony. Με τα Uncharted υποστήριξε όσο κανένας άλλος το

PS3, δίνοντας του ταυτότητα και κρατώντας το ψηλά στον ανταγωνισμό, μέχρι και το διαφαινόμενο τέλος της τωρινής γενιάς, με την έλευση των PS4 και Xbox One. Με το The Last Of Us, παραδίδει εκ νέου μαθήματα παραγωγής στους υπόλοιπους developers, στρώνοντας ταυτόχρονα το χαλί για την άφιξη της «next-gen».

WE ARE LEGEND

Με μια ιστορία που θυμίζει την επιτυχημένη χολιγουντιανή ταινία «I Am Legend», το The Last of Us τοποθετείται σε μία μέτα-αποκαλυπτική Αμερική, με πρωταγωνιστές τον Joel, ένα πρώην λαθρέμπορο, και την Εllie, ένα μικρό κοριτσάκι. Οι δυο τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον θάνατο, σε ένα απειλητικό περιβάλλον, και αγωνίζονται συνεχώς για την επιβίωσή τους. Ένας θανατηφόρος μύκητας, έχει εξαπλώσει το δηλητήριό του σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, μετατρέποντας τις πόλεις σε άγρια φύση, ενώ ταυτόχρονα οι κοινωνίες συγκεντρώνονται σε στρατιωτικά καθεστώτα αιχμαλωσίας. Ο Joel, θα πρέπει να μεταφέρει το κοριτσάκι μακριά από ένα τέτοιο μέρος, και να το οδηγήσει με ασφάλεια σε μία ομάδα επαναστατών. Στο ταξίδι τους αυτό όμως, θα αντιμετωπίσουν μεταλλαγμένους, ληστές, ακόμη και το στρατό.

ΑΚΑΡΔΕ ΝΤΟΥΝΙΑ

Η ζωντανή ατμόσφαιρα του The Last Of Us καταφέρνει και σε κερδίζει αμέσως, ρίχνοντας σε στον βίαιο, αλλά γεμάτο από μυστήριο και άγρια ομορφιά κόσμο του. Θα βρεθείς σε σκοτεινά και τρομακτικά μπουντρούμια που θα δώσουν τη θέση τους σε τεράστια, μαγικά φωτισμένα λιβάδια, εναλλαγές που σε απορροφούν, σε ταξιδεύουν και σε κρατούν σε αγωνία. Το εξαιρετικό αφηγηματικό του κομμάτι, διηγείται μια συγκλονιστική, επαγγελματικά σκηνοθετημένη ιστορία. Το σενάριο, τα γραφικά, οι ηθοποιοί, οι μηχανικοί ήχου, οι μουσικοί, οι designers, όλη η ομάδα της Naughty Dog, δείχνει πόσο καλά ξέρει τη δουλειά της! Αν κάποιος αναρωτηθεί, για το αν όλα αυτά λειτουργούν σε βάρος του gameplay, η απάντηση είναι πως αντιθέτως, το αναδεικνύουν! Η survival εμπειρία του, δένει άψογα με την εξέλιξη και την παρουσίαση του τίτλου. Η αναζήτηση για χρηστικά αντικείμενα, φαγητό και φάρμακα είναι πάντα αγωνιώδης, ενώ το σύστημα πυροβολισμού, της κάλυψης και της μάχης σώμα με σώμα εκτελείται κινηματογραφικά. Σίγουρα δεν πρωτοτυπεί στα controls, όμως όλα λειτουργούν ακριβώς όπως πρέπει, με μερικές ευχάριστες πινελιές όπως το κούνημα του Dual Shock για την επαναφορά του φακού. Στις μάχες αντιμετωπίζεις επικίνδυνα και τρομακτικά τέρατα, τους μεταλλαγμένους, καθώς και τους Survivors, οι οποίοι μπορεί να μην είναι μολυσμένοι αλλά είναι εξίσου επικίνδυνοι, ο καθένας από αυτούς για διαφορετικό λόγο. Η κάθε μάχη χρειάζεται προσεκτική προσέγγιση, ενώ συνήθως τα διακριτικά χτυπήματα, προκειμένου να μην γίνεις αντιληπτός από τους τριγύρω εχθρούς, είναι απαραίτητα.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

Παντού κυριαρχούν τα άγρια ένστικτα της επιβίωσης και ο σκληρός Joel, μπορεί να συνθλίβει με απίστευτη βιαιότητα τους εχθρούς χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, ταυτόχρονα όμως, αισθάνεται την αθωότητα μέσω της μικρής Ellie. Σε αυτό τον ακραίο συναισθηματικά κόσμο, θα χτιστεί μια αξιομνημόνευτη σχέση μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, από αυτές που θα αφήσουν εποχή στα games. Μπορεί να γίνεται κουραστικό, όμως ο τεχνικός τομέας παραμένει το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του The Last Of Us. Σε ένα «κακόφημο» για τους developers hardware, η Naughty Dog δίνει ρεσιτάλ, δαμάζοντας στον μέγιστο βαθμό το PS3, ενώ η συνολική εποπτεία της Sony, έχει σαν ευπρόσδεκτο bonus προσθήκες όπως την ελληνική μετάφραση στα κείμενα και τον υποτιτλισμό των διαλόγων του παιχνιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα