Tech4Good: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των Εθελοντικών Οργανώσεων

Εκδήλωση από τη Microsoft Ελλάς και τη EuroCharity.

Δελτίο Τύπου

– Εύκολοι και απλοί τρόποι χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θα βοηθήσουν τους εθελοντικούς οργανισμούς να οργανώσουν αποτελεσματικότερα τη δράση τους, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση “Tech4Good: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των Εθελοντικών Οργανώσεων” που πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία της η Microsoft

Ελλάς σε συνεργασία με τη Eurocharity. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διεθνούς φήμης brand strategist, κ. Peter Economides.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλέγμα δράσεων που αναπτύσσει η Microsoft, επιδιώκοντας την αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής προόδου. Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft υποστηρίζει το έργο Μη Κυβερνητικών και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών παρέχοντάς τους δωρεάν λογισμικό, καθώς και ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους που αυτοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν εποικοδομητικά τα εργαλεία της πληροφορικής, επιτυγχάνοντας καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και υποδομών. Για το λόγο αυτό, η Microsoft Ελλάς έχει καθιερώσει από το 2009 την οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων πληροφορεί τους οργανισμούς αυτούς για τις διευκολύνσεις που η ίδια προσφέρει και παρουσιάζει τρόπους χρήσης της τεχνολογίας για την ενίσχυση της αποδοτικότητάς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 50 Μη Κυβερνητικοί και Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει δωρεάν προϊόντα λογισμικού από τη Microsoft.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο κ. Ernst-Jan Stigter, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς σημείωσε: «Στη Microsoft πιστεύουμε ότι η τεχνολογία θα πρέπει να τίθεται στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και για το λόγο αυτό αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες που προωθούν τη διείσδυση της τεχνολογίας σε όλο το φάσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Αντιλαμβανόμενοι την αξία της δράσης των εθελοντικών οργανώσεων και με την επιθυμία να σταθούμε αρωγοί, τις συνδράμουμε προσφέροντάς τους σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας που θα τις βοηθήσουν σημαντικά προκειμένου να συνεχίσουν το αξιόλογο έργο τους. Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει με τον τρόπο αυτό ένα σημαντικό αριθμό οργανισμών και το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

O κ. Peter Michel Heilmann, Πρόεδρος της Eurocharity, ανέφερε στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων: «Η EuroCharity, στηρίζει ενεργά κάθε δυναμική πρωτοβουλία που αναδύεται μέσα από την κοινωνία των πολιτών και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα. Για το λόγο αυτό στεκόμαστε έμπρακτα αρωγός στο κοινωνικό έργο πάνω από 350 ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα. Πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή, μας κάνουν να νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι που η Microsoft Ελλάς είναι μέλος του δικτύου της EuroCharity και έχουμε αναπτύξει μια μακροχρόνια και στενή συνεργασία».

Αναγνωρίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλέον αποκτήσει στη σύγχρονη επικοινωνία και εκτιμώντας τα

Keywords
Τυχαία Θέματα