Σύστημα GPS επαυξημένης πραγματικότητας

Το νέο σύστημα της Pioneer προβάλει πληροφορίες στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Τι θα έλεγες για ένα σύστημα δορυφορικής πλοήγησης που αντί για οθόνη, προβάλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου; Όχι, αυτή τη φορά δεν μιλάμε για κάποιο concept, αλλά για το Cyber Navi της Pioneer που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία

(πού αλλού;) τον ερχόμενο Ιούλιο.

Πώς λειτουργεί όμως το Cyber Navi; Ξεκινώντας από τα βασικά, η προβολή των πληροφοριών δεν γίνεται απευθείας πάνω στο παρμπρίζ, αλλά σε μια ημιδιαφανή “οθόνη” που βρίσκεται στο εσωτερικό του και προσαρμόζεται στην οροφή του αυτοκινήτου με τη βοήθεια των σκιαδίων. Η τεράστια αυτή “οθόνη” έχει διάμετρο 90x30 εκατοστά (δηλαδή περίπου 37 ίντσες) και ένα λέιζερ προβάλει πάνω της πληροφορίες σε ανάλυση 720x260 pixels. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δύο αυτά βασικά εξαρτήματα μπορούν να εγκατασταθούν στο 70% περίπου των αυτοκινήτων της ιαπωνικής αγοράς. Κατά τα άλλα, το HUD επικοινωνεί με την κεντρική μονάδα μέσω Bluetooth και μεταξύ των χαρακτηριστικών του ξεχωρίζουν η αναπαραγωγή πολυμέσων καθώς και η δυνατότητα παρακολούθησης τηλεοπτικών εκπομπών. Ωστόσο στο HUD απεικονίζονται μόνο οι απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό, ούτως ώστε να έχει πάντα καλή ορατότητα του δρόμου –για πιο αναλυτικές πληροφορίες (όπως για παράδειγμα τον χάρτη της διαδρομής), ο οδηγός θα πρέπει να ρίχνει μια ματιά στην κεντρική μονάδα.

Το σύστημα Cyber Navi θα κυκλοφορήσει σε δύο μοντέλα: το high-end AVIC-VH99HUD (με δύο μονάδες 1-DΙΝ) και το AVIC-ZH99HUD (μια μονάδα 2-DΙΝ), με τιμές περίπου €3.100 και €2.910 αντίστοιχα. Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί σχέδια για κυκλοφορία του συστήματος σε άλλες αγορές. Δες παρακάτω το σχετικό βίντεο της Pioneer.

Keywords
Τυχαία Θέματα