Syndicate – Game Report

Η επιστροφή του cyberpunk classic.

Οι παλαιότεροι παίκτες, αναμφίβολα, θα έχουν ακούσει ή παίξει το Syndicate της Bullfrog, που κυκλοφόρησε το 1993. Πνευματικό παιδί του Peter Molyneux, το Syndicate βύθιζε τον παίκτη σε ένα φουτουριστικό κόσμο όπου τα πάντα ελέγχονταν από μεγάλες εταιρείες. Στο παιχνίδι είχες το ρόλο του ηγέτη ενός από αυτά τα συνδικάτα, ελέγχοντας μία ομάδα τεσσάρων cyborg πρακτόρων και προσπαθούσες είτε να εξολοθρεύσεις αντίπαλους, είτε να διασώσεις συμμάχους, ή να προσηλυτίσεις πολίτες στην εταιρεία.

 

ΟΛΑ

ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ…

Όταν η Electronic Arts ανακοίνωσε το reboot του τίτλου για τις next-gen κονσόλες και τα PCs, υπήρξε μια αναστάτωση στους κύκλους των οπαδών της σειράς. Με ανυπομονησία περίμεναν λεπτομέρειες για το αν πρόκειται για ένα tactical/strategy τίτλο για να εισπράξουν αργότερα την επίσημη ανακοίνωση της ΕΑ, πως πρόκειται για ένα FPS! Έχοντας αυτό κατά νου, το Syndicate έχει πάρει διαφορετικό δρόμο από τον προκάτοχό του, έχει όμως αρκετά κοινά. Σεναριακά, τα πράγματα είναι πανομοιότυπα. Στο έτος 2069, ο κόσμος μοιράζεται σε τρία συνδικάτα. Εσύ είσαι ο Miles Kilo, ένα cyborg του συνδικάτου της Eurocorp, με εμφυτευμένο στον εγκέφαλο το DART 6, μια συσκευή που σου επιτρέπει να παραβιάσεις (breach) ηλεκτρονικά αντικείμενα στον περίγυρό σου, να πάρεις τα όπλα του αντιπάλου αλλά και να αποκτήσεις τον έλεγχο του μυαλού του, να δεις μέσα από τοίχους και να επιβραδύνεις το χρόνο.

 

ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙΣ

Μετά το αρχικό σοκ της αλλαγής πλεύσεως του Syndicate, συνειδητοποιείς πως έχεις βεβαίως να κάνεις με ένα FPS, όμως σίγουρα βαθύτερο από τα συνηθισμένα. Με την χρήση του breach μπορείς να πειραματιστείς ελεύθερα, όπως το να πάρεις τους εχθρούς με το μέρος σου, να τους κάνεις να αυτοκτονήσουν ή να αλληλοσκοτωθούν! Ξετυλίγεται μια τεράστια ποικιλία από δυνατότητες, που αν δεν τις χρησιμοποιήσεις, και απλώς πυροβολείς ότι κινείται, είναι μάλλον αδύνατο να τελειώσεις το παιχνίδι. Επίσης πρέπει να κάνεις συνετή χρήση αυτών των skills καθώς δεν κρατάνε για πάντα. Ο σχεδιασμός της κάθε κίνησης είναι επιτακτικός, και αυτό κάνει το παιχνίδι περισσότερο εθιστικό. Η κυβερνοπάνκ ατμόσφαιρα είναι μαγευτική, ενώ τα γραφικά και η εξαιρετική ηλεκτρονική μουσική σε τοποθετούν σε ένα σύγχρονο Blade Runner που καθηλώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα