Resident Evil: Operation Raccoon City – Game Report

Resident Evil με… αρκετές δόσεις SOCOM.

Η Capcom ως κραταιά εταιρεία, μπορεί και «αρμέγει» πετυχημένα franchises, άλλες φορές πετυχημένα (βλέπε Street Fighter), άλλες φορές… όχι και τόσο. Μία από αυτές τις «όχι-και-τόσο-εμπνευσμένες» της στιγμές, είναι μάλλον και ο εν λόγω τίτλος. Ενώ όλα δείχνουν ελπιδοφόρα στα χαρτιά, στην πράξη τα πράγματα είναι λιγότερο ελκυστικά.

 

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ξέχνα γρήγορα ό,τι σου θυμίζει το παραδοσιακό gameplay των survival horror που πρεσβεύει το Resident Evil, αφού εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα tactical shooter στα πρότυπα του SOCOM –τίτλος που αναπτύχθηκε από το ίδιο στούντιο. Συντηρούνται βέβαια αρκετοί δεσμοί με το παρελθόν, αλλά περιορίζονται στο σενάριο, αφού θα ξαναζήσεις στιγμές από τα R.E. 2 και 3, αυτή τη φορά όμως όντας με το μέρος των «κακών». Για τους φανατικούς οπαδούς της σειράς αυτό αποτελεί ευχάριστη έκπληξη, αφού μπορούν να αλλάξουν την τροπή των αρχικών γεγονότων. Έτσι λοιπόν, είσαι μέλος μιας τετραμελούς ομάδας κρούσης της Umbrella, η οποία έχει ως αποστολή την εξαφάνιση των στοιχείων που συνδέουν την εταιρεία με την εξάπλωση του φονικού ιού «Τ», που έχει φέρει την καταστροφή στη Raccoon City.

Στην ομάδα αυτή μπορούν να μετέχουν είτε φίλοι σου που βρίσκονται online, είτε bots και υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ έξι κλάσεων –κάτι που διαμορφώνει ανάλογα το gameplay. Τα όπλα και ο μηχανισμός στόχευσης δουλεύουν ικανοποιητικά, ενώ θα «ξεκλειδώσεις» αρκετές αναβαθμίσεις. Το multiplayer είναι διασκεδαστικό, αφού με τη συνεργασία διαφορετικών κλάσεων η εξόντωση των μεταλλαγμένων γίνεται απόλαυση. Όμως, ο τίτλος σχεδιάστηκε πρωτίστως γι’ αυτό, αφού στην single player campaign η τεχνητή νοημοσύνη δεν λειτουργεί. Δυστυχώς, εκτός από αυτό το σημαντικό κομμάτι, το σύστημα κάλυψης, οι μάχες σώμα με σώμα (melee) αλλά και η συνολική αισθητική του τίτλου, επίσης προβληματίζουν.

 

TOMORROW NEVER DIES

Εν τέλει, δεν πρόκειται για κακό παιχνίδι. Απλά δείχνει σαν μια μισοτελειωμένη ιδέα, η οποία απογοητεύει στην εκτέλεσή της, μιας και από μια εταιρεία του επιπέδου της Capcom οι απαιτήσεις μας είναι μεγαλύτερες. Σίγουρα έχει τις στιγμές του, χωρίς να είναι το έπος που περιμένει κανείς από ένα επεισόδιο του Resident Evil. Εάν υπάρξει συνέχεια με προσπάθεια και επιμονή, τότε ίσως μιλήσουμε για ένα επιτυχημένο spin-off της αγαπημένης σειράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα