Lytro Camera

Η πρώτη Light Field Camera είναι γεγονός - φωτογράφισε τώρα, εστίασε αργότερα.

Περίπου τέσσερις μήνες πέρασαν από τη στιγμή που μάθαμε τις πρώτες πληροφορίες για την πρωτοποριακή μηχανή Lytro. Μεταξύ μας, όλα όσα υποσχόταν η εταιρεία ακούγονταν πολύ καλά για να γίνουν πραγματικότητα. Κι όμως, η κάμερα Lytro είναι διαθέσιμη από χθες για προπαραγγελία (δυστυχώς μόνο στις H.Π.Α.) μέσα απ’ το Lytro.com,

σε τιμές που ξεκινούν απ’ τα $399.

Εν συντομία, η Lytro επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιήσουν λήψη φωτογραφιών χωρίς εστίαση. Σε απλά ελληνικά δηλαδή, βγάζεις τη φωτογραφία τώρα και εστιάζεις αργότερα στο σημείο που θέλεις –όποιο και αν είναι αυτό. Έτσι, αλλάζει ριζικά τον τρόπο που μέχρι σήμερα τραβούσες φωτογραφίες. Ακόμα και το σχήμα της, δεν θυμίζει σε τίποτα μια συνηθισμένη φωτογραφική μηχανή. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012 αρχικά μόνο στις Η.Π.Α. και σε εκδόσεις με εσωτερική μνήμη 8GB και 16GB, αρκετή για να χωρέσει 350 και 750 λήψεις αντίστοιχα. Επιπλέον, σε πρώτο στάδιο, η εισαγωγή και επεξεργασία των φωτογραφιών θα είναι εφικτή μόνο σε Mac.

Διάβασε περισσότερα για την τεχνολογία πίσω απ’ τη Lytro, τις δυνατότητες που προσφέρει και δες ένα διαδραστικό παράδειγμα των λήψεών της, στο παλαιότερό μας άρθρο που θα βρεις εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις i-TECH4U