HTC Ultrapixel

Μια νέα εποχή στις κάμερες των smartphones ξεκίνησε.

Το HTC One είναι το πρώτο smartphone με κάμερα HTC UltraPixel –μια προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης που κάνει ένα τεράστιο άλμα στην ποιότητα των φωτογραφιών και βίντεο point-and-shoot. Με τη νέα κάμερα της HTC,

οι χρήστες μπορούν να τραβούν γρήγορα ολοζώντανες ρεαλιστικές φωτογραφίες με μεγάλη γκάμα χρωμάτων, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού –κι αυτό επιτυγχάνεται χωρίς αύξηση του αριθμού megapixel της κάμερας.

ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ULTRAPIXEL: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ

Χρόνια τώρα οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν τη λανθασμένη αντίληψη ότι όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των megapixel, τόσο καλύτερη η ποιότητα των φωτογραφιών. Στην πραγματικότητα, όμως, ο αριθμός των megapixel είναι μόνο ένας από τους άπειρους παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα της φωτογραφίας, ενώ οι αισθητήρες και οι επεξεργαστές εικόνας παίζουν αμφότεροι κρίσιμο ρόλο. Παρ’ όλα αυτά, κάθε χρόνο οι κατασκευαστές προσπαθούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλο, μειώνοντας το μέγεθος των pixel για να στριμώξουν περισσότερα, κάτι που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι επιζήμιο για την ποιότητα της εικόνας. Και αυτό γιατί όσο μικρότερο είναι το pixel, τόσο λιγότερο φως συλλέγει, με αποτέλεσμα περισσότερο ορατό θόρυβο και άλλα ελαττώματα τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα βίντεο.

Η προσέγγιση της HTC είναι να προσφέρει pixel μεγαλύτερου μεγέθους στο νέο αισθητήρα, τα οποία μπορούν να συλλαμβάνουν 300% περισσότερο φως απ' ό,τι πολλές από τις κάμερες 13 megapixel που διατίθενται στην αγορά. Επειδή τα pixel μεγαλύτερου μεγέθους καταγράφουν περισσότερο φως και δεδομένα, οι φωτογραφίες έχουν περισσότερους χρωματικούς τόνους και μεγαλύτερη ακρίβεια χρωμάτων. Είναι κάτι που πρέπει να το δεις με τα μάτια σου για να το πιστέψεις.

Λόγω του μεγάλου όγκου πληροφοριών που καταγράφεται σε κάθε φωτογραφία, οι φωτογραφίες που προσφέρει η κάμερα του HTC One δείχνουν απόλυτα εντυπωσιακές όταν προβάλλονται σε μεγάλες οθόνες υπολογιστών και σε τηλεοράσεις HD. Μπορούν επίσης να εκτυπωθούν ως φωτογραφικά λευκώματα υψηλής ποιότητας –ακόμα και μια φωτογραφία που τραβήχτηκε με ελάχιστη φροντίδα έχει άψογη καθαρότητα και λεπτομέρεια–, ενώ το μέγεθος του αρχείου κάθε εικόνας είναι μικρότερο, για ταχύτερο «ανέβασμα».

IMAGECHIP, ΔΙΦΡΑΓΜΑ & OIS

Το ImageChip, που σχεδιάστηκε από την ίδια την HTC, εκτελεί μέρος της επεξεργασίας σε επίπεδο hardware και προσφέρει πλεονεκτήματα όπως συνεχή αυτόματη εστίαση, HDR για βίντεο σε πραγματικό χρόνο και επεξεργασία εξάλειψης θορύβου. Παράλληλα, το διάφραγμα f/2.0 επιτρέπει την είσοδο περισσότερου φωτός στον αισθητήρα, ενώ ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας θα σε κάνει να ξεχάσεις τις θολές φωτογραφίες.

HTC ZOE

Το κορυφαίο hardware συνοδεύεται ευτυχώς από εξίσου κορυφαίο λογισμικό, όπως το HTC Zoe, που δίνει ζωή στη συλλογή των φωτογραφιών σου. Το HTC Zoe επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που ζωντανεύουν σε αποσπάσματα διάρκειας τριών δευτερολέπτων. Αυτά τα αποσπάσματα, οι φωτογραφίες και τα βίντεο στη συνέχεια προβάλλονται με έναν μοναδικό τρόπο που μεταμορφώνει την παραδοσιακή συλλογή στατικών φωτογραφιών σε μια γκαλερί «ζωντανών» αναμνήσεων. Δημιουργεί, επίσης, βίντεο με τις πιο σημαντικές στιγμές από κάθε γεγονός, που αποτελούνται από αποσπάσματα Zoe, φωτογραφίες και βίντεο με συνοδεία μουσικής και επαγγελματικά σχεδιασμένες αλλαγές σκηνής, μεταβάσεις και εφέ. Τα βίντεο αυτά μπορούν να μιξαριστούν ξανά ή να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικά μοτίβα, και είναι πολύ εύκολο να τα μοιραστείς μέσω των κοινωνικών δικτύων, e-mail ή άλλων υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα