H Microsoft ευθύνεται για την πτώση πωλήσεων των PC σύμφωνα με στέλεχος της Samsung

O Jun Dong-soo θεωρεί ότι τα Windows 8 δεν είναι καλύτερα από τα Vista.

O Jun Dong-soo φαίνεται πως δεν μασάει τα λόγια του. Βλέπεις, ο επικεφαλής των chip μνήμης της Samsung δεν έχει καθόλου καλή άποψη για τo τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft (λέγε με Windows

8) –κάτι που έκανε σαφές σε δημοσιογράφους της Σεούλ πριν λίγα εικοσιτετράωρα.

Σχολιάζοντας έρευνα αγοράς που αποδεικνύει ότι οι πωλήσεις PC σε παγκόσμιο επίπεδο ακολουθούν πτωτική πορεία, ο Dong-soo δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι πωλήσεις PC δεν κατάφεραν να τονωθούν από το λανσάρισμα των Windows 8 και πως «δεν είναι καλύτερα απ’ τα Windows Vista». Βαριές κουβέντες για τον κόσμο της τεχνολογίας. Ο Dong-soo μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, αφού συνέδεσε το χαμηλό ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα Ultrabooks με την «λιγότερο ανταγωνιστική πλατφόρμα των Windows».

Τους τελευταίους μήνες η Samsung έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά της προς τα Windows 8 με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα η εταιρεία έχει αποφασίσει να μην κυκλοφορήσει τo tablet της με Windows RTσε πολλές αγορές, λόγω περιορισμένης ζήτησης. Όλα τα παραπάνω οδήγησαν το τμήμα του οποίου «ηγείται» ο Dong-soo να εστιάσει την προσοχή του περισσότερο στην παραγωγή chip μνήμης για φορητές συσκευές (κυρίως κινητά τηλέφωνα), λόγω της σαφώς μεγαλύτερης κερδοφορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα