H Dell αποχωρεί από την αγορά των smartphones

Το Android αποτελεί παρελθόν για την εταιρεία, όμως για πόσο;

Ο Jeff Clarke, επικεφαλής των καταναλωτικών προϊόντων της Dell, ανακοίνωσε στο συνέδριο Dell World ότι η εταιρεία αποχωρεί από την αγορά των smartphones

–και πως είναι μάλλον απίθανο να το ξαναδοκιμάσουν στο άμεσο μέλλον. Ο Clarke δήλωσε μάλιστα στο Forbes ότι «χρειάζονται πολλές επενδύσεις για να γίνεις πραγματικά επιτυχημένος» και πως «στο Android γίνεται παιχνίδι με το περιεχόμενο. Η Amazon πουλάει βιβλία, η Google προωθεί την αναζήτηση. Μέχρι στιγμής δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ένα καλό επιχειρηματικό μοντέλο στο Android».

Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στα PC και στα tablets με Windows 8 και Windows 8 RT, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει ότι δεν δίνει και την απαραίτητη προσοχή στις εξελίξεις του Android. O Clarke μάλιστα προ(σ)κάλεσε τον δημοσιογράφο του Forbes να επισκεφθεί τα εργαστήρια της εταιρείας για να το διαπιστώσει.

Η αλήθεια είναι ότι τα Android smartphones της Dell δεν κατάφεραν να γίνουν ποτέ εξαιρετικά δημοφιλή. Ωστόσο με την αγορά των smartphones να αναμένεται να ξεπεράσει τα $150 δισεκατομμύρια το 2014, είναι μια απόφαση που ίσως η εταιρεία αναγκαστεί να αναθεωρήσει σύντομα –κάτι που έγινε πρόσφατα εξάλλου και με την HP.

Keywords
Τυχαία Θέματα