Blackphone: το smartphone που προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα

Με την υπογραφή της Geeksphone.

Με τον θόρυβο γύρω από τις τακτικές παρακολούθησης της NSA (και φανταζόμαστε πολλών ακόμη κρατικών υπηρεσιών διεθνώς) να μη λέει να καταλαγιάσει, η Geeksphone βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να γίνει περισσότερο αναγνωρίσιμη.

Σε περίπτωση που την αγνοείς, η Geeksphone είναι μια ισπανική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων, υπεύθυνη για δύο από τα πρώτα smartphones

με Firefox OS: το entry-level Geeksphone Keon και το ελαφρά ενισχυμένο Geeksphone Peak. Τώρα λοιπόν, η εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο Mobile World Congress το πρώτο smartphone σχεδιασμένο για να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των κατόχων του, ονόματι Blackphone.

Μάλιστα η Geeksphone υπόσχεται ότι το Blackphone πέρα από τις κρατικές υπηρεσίες παρακολούθησης, θα προστατεύει τους χρήστες από το αδιάκριτο βλέμμα τόσο των παρόχων κινητής τηλεφωνίας όσο και των υπηρεσιών διαφήμισης.

Introduction to Blackphone from BLACKPHONE on Vimeo.

Το Blackphone είναι βασισμένο στο λειτουργικό σύστημα Android της Google, διαθέτει επεξεργαστή «υψηλών επιδόσεων» και θα είναι ξεκλείδωτο –για χρήση δηλαδή σε οποιοδήποτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του πλανήτη. Αντί όμως για τα τυπικά skins των κατασκευαστών, η Geeksphone έχει αναπτύξει για το Blackphone το skin «PrivatOS», που, σύμφωνα με την εταιρεία, επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιήσει κλήσεις και να στείλει μηνύματα με προηγμένη κρυπτογράφηση, να αποθηκεύσει αρχεία με ασφάλεια και να σερφάρει στο Internet ανώνυμα μέσω VPN.

Συνεργάτης-κλειδί στην ανάπτυξη του Blackphone είναι η εταιρεία Silent Circle, που προσφέρει ήδη έναν μεγάλο αριθμό υπηρεσιών κρυπτογραφημένης επικοινωνίας. Η συσκευή αναμένεται να είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στις 24 Φεβρουαρίου –για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την επίσημη ιστοσελίδα κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα