Fujifilm FinePix S1: superzoom κάμερα παντός καιρού

Με οπτικό ζουμ 50x και αισθητήρα 16 megapixel.

Την πρώτη παντός καιρού superzoom κάμερα του κόσμου παρουσίασε η Fujifilm στην έκθεση CES. Το όνομα αυτής, FinePix S1 και ανήκει ουσιαστικά στην κατηγορία των bridge ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, η FinePix S1 διαθέτει CMOS αισθητήρα 16MP με οπίσθιο φωτισμό,

οπτικό ζουμ 50x, ενώ ο πολυπύρηνος επεξεργαστής τής επιτρέπει να πετύχει μέγιστη ταχύτητα αυτόματης εστίασης 0,14 δευτερόλεπτα και χρόνο εκκίνησης μόλις 0,68 δευτερόλεπτα –σύμφωνα πάντα με τη Fujifilm. Αξίζει επίσης να σταθούμε στο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας πέντε αξόνων, καθώς και στην ύπαρξη ηλεκτρονικού εικονοσκοπίου με ανάλυση 920K dots, πέρα από την ευέλικτη οθόνη των τριών ιντσών, ίδιας ανάλυσης.

Κατά τα άλλα, η FinePix S1 μπορεί να καταγράψει βίντεο Full HD και επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει το smartphone του για την πραγματοποίηση λήψεων, χάρη στο ενσωματωμένο Wi-Fi. Όπως αναφέραμε και λίγο πιο πάνω, πρόκειται για μια bridge κάμερα παντός καιρού (δηλαδή ανθεκτική στο νερό και τη σκόνη), κάτι που σημαίνει ότι ο κάτοχός της θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει άφοβα σε βροχερό καιρό ή στην παραλία.

Αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στις πρώτες αγορές τον Μάρτιο και στις Η.Π.Α. θα κοστίζει $500.

Keywords
Τυχαία Θέματα