Battlefield 3 – Game Report

H DICE και η EA πήραν τα όπλα τους…

Όταν το καλοκαίρι του 2009 μάθαμε από την Electronic Arts πως η DICE –με έδρα τη Σουηδία– δουλεύει πάνω στο Battlefield 3, ο ενθουσιασμός μας ήταν μεγάλος. Δυο χρόνια και κάτι μήνες αργότερα και αφού είχε προηγηθεί

το κορυφαίο Battlefield: Bad Company 2, ήταν λογικό να περιμένουμε να πιάσουμε στα χέρια μας το Battlefield 3 με ανυπομονησία. Άξιζε τελικά η αναμονή; Οι παρακάτω γραμμές θα λύσουν όλες σου τις απορίες.

 

SINGLE PLAYER

Αποφασίσαμε πως είναι καλύτερο να «σπάσουμε» την παρουσίαση του Battlefield 3 σε single player και multiplayer, καθώς είναι οι δύο τομείς του τίτλου που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη απόκλιση μεταξύ τους. Ξεκινώντας απ’ το single player, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για την «αχίλλειο πτέρνα» του Battlefield 3. Όχι πως δεν είναι καλό –αλλά μοιάζει απλά συμπληρωματικό στο multiplayer. Το σενάριό του δυστυχώς δεν ικανοποιεί για first person shooter τέτοιου βεληνεκούς και η DICE μέχρι σήμερα μας έχει δώσει πολύ καλύτερα δείγματα. Η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων δεν είναι λίγο προβληματική (και ενίοτε μη ρεαλιστική), η εξέλιξη της ιστορίας είναι απόλυτα γραμμική και απουσιάζουν οι στιγμές κορύφωσης της δράσης που θα χαράζονταν στη μνήμη σου. Επιπλέον, η διάρκεια του campaign είναι σχετικά μικρή, αφού ολοκληρώνεται σε περίπου οκτώ με δέκα ώρες. Οφείλουμε να τονίσουμε βέβαια πως το single player είναι διασκεδαστικό, όμως περιμέναμε περισσότερα.

 

MULTIPLAYER

Εδώ, το Battlefield 3, χωρίς υπερβολή, λάμπει. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι της ομάδας του i-TECH4u που έφτασαν στο σημείο να το χαρακτηρίσουν ως το καλύτερο online shooter που έχουν παίξει ποτέ. Για τους fans των online FPS, είναι ένας τίτλος που δεν πρέπει να απουσιάζει από τη συλλογή τους. Η Dice συνδύασε τα καλύτερα στοιχεία του Bad Company 2 με τους αχανείς χάρτες των «αυθεντικών» Battlefield και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Στα θετικά συμπεριλαμβάνονται οι δεκάδες αναβαθμίσεις που μπορείς να ξεκλειδώσεις ξεχωριστά για όπλα, οχήματα και classes, -κάτι που τελικά σε εθίζει πιο πολύ στον κόσμο του Battlefield 3. Η έκδοση για PC υποστηρίζει multiplayer 64 παικτών (συναρπαστικό), όμως υπάρχουν και modes 32 παικτών (και υποπολλαπλάσιων στην περίπτωση των squad). Χωρίς υπερβολή, αξίζει να αγοράσεις το Battlefield 3, μόνο και μόνο για το multiplayer.

Όσο για το δεύτερο πιο «δυνατό» στοιχείο του Battlefield 3, αυτό είναι αδιαμφισβήτητα τα γραφικά του. Με το κατάλληλο hardware, ο νέος τίτλος της EA περνάει πραγματικά σε άλλο επίπεδο λεπτομέρειας και ρεαλισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα