Asura’s Wrath – Game Report

Πολλά νεύρα βρε αδερφάκι μου…

Το Ιαπωνικό anime, μέσω των πασίγνωστων σειρών όπως το Naruto και το Dragonball, έχει πλέον μεγάλη απήχηση και στη Δύση. Το Asuras Wrath, είναι ένα action beat’em’up που παντρεύει το στιλ του anime με την ασιατική μυθολογία, προσθέτοντας μπόλικη επιστημονική φαντασία.

 

ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

Στο παιχνίδι χειρίζεσαι τον Asura, έναν πρώην φύλακα που πάλεψε για την σωτηρία της Γης

και του Παραδείσου, ενάντια στην καταστροφική δύναμη που ονομάζεται Gohma. Επιστρέφοντας νικηφόρος, κατευθύνεται προς τον θρόνο του Αυτοκράτορα όπου τον βρίσκει δολοφονημένο, και σα να μην έφτανε αυτό, τον κατηγορούν για το φόνο. Κυνηγημένος, φτάνει σπίτι του για να προστατέψει την οικογένειά του, όπου βρίσκει νεκρή την γυναίκα του ενώ η κόρη του έχει πέσει θύμα απαγωγής. Τελικά ανακαλύπτει τον δολοφόνο του Αυτοκράτορα, που είναι ο θεός Deus, ο οποίος απεργάζεται σχέδια για την απόλυτη κυριαρχία. Παλεύοντας τον, ο Asura αποδυναμώνεται και πέφτει στην Γη. Εκεί ορκίζεται την εκδίκηση και έρχεται αντιμέτωπος με θεότητες, δυνάμεις του Παραδείσου, μαχητές του Gohma, ακόμα και στόλους θεϊκών διαστημοπλοίων!

 

ΠΟΛΛΗ ΤΣΑΝΤΙΛΑ

Το παιχνίδι χωρίζεται σε κεφάλαια όπου στο τέλος του καθενός, αντιμετωπίζεις ένα μεγάλο boss. Μέχρι να φτάσεις εκεί, ξυλοφορτώνεις με διάφορους τρόπους τους αντιπάλους σου, όντας διαρκώς πολύ τσαντισμένος! Για να προχωρήσεις θα πρέπει να γεμίσεις μια μπάρα για να ενεργοποιήσεις το «burst». Φτάνοντας στο boss, έχεις τη μεγαλύτερη πρόκληση του κεφαλαίου αφού μιλάμε για επικές μάχες, μεγάλες σε διάρκεια και με συνεχείς ανατροπές. Το gameplay αλλάζει συνεχώς, από μάχες σώμα με σώμα (ένας εναντίον ενός), αποφυγή εχθρικών πυρών, μάχες με πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα, μέχρι τις κινηματογραφικές σκηνές όπου καλείσαι να παίξεις κάποια quick time events. Τα QTE είναι πολλά και ίσως κουραστικά κάποιες φορές, αλλά κρίνονται μάλλον απαραίτητα από την σκηνοθετική άποψη, μιας και ο τίτλος «θέλει» να μοιάζει με ταινία anime. Σίγουρα το God of War αποτέλεσε σημαντική επιρροή για το Asuras Wrath, όμως το τελευταίο ξεφεύγει λιγάκι από την πεπατημένη δίνοντας περισσότερες οπτικές γωνίες και στιλ παιξίματος. Τα γραφικά και η παρουσίαση θα κάνουν τρομερή εντύπωση στους λάτρεις των anime, ενώ η μουσική υπόκρουση είναι απλά καταπληκτική και συνοδεύει εξαιρετικά τα όσα διαδραματίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα