4 στα 5 smartphones που διατέθηκαν διεθνώς το 3ο τρίμηνο, ήταν Android

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Gartner.

Η Gartner έδωσε στη δημοσιότητα την τελευταία της τριμηνιαία έκθεση για την αγορά των smartphones και τα στοιχεία δείχνουν πως το λειτουργικό σύστημα της Google κυριαρχεί. Η έκθεση αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2013 και η εταιρεία εκτιμά ότι το 81,9% των smartphones

που διατέθηκαν στην παγκόσμια αγορά, ήταν Android.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, το λειτουργικό σύστημα της Google παρουσιάζει μια άνοδο 9,3 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ τα smartphones της Apple υποχώρησαν κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες, στο 12,1%. Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως η Apple διέθεσε στην αγορά λιγότερα smartphones σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2012, μιας και η αγορά διευρύνεται συνεχώς. Παράλληλα, η Nokia ανεβάζει (αργά αλλά σταθερά) τα ποσοστά της, φτάνοντας για το περασμένο τρίμηνο στο 3,6% –και με τονωμένες πωλήσεις στην σημαντική αγορά των Η.Π.Α.

Αν και το ποσοστό του Android προκαλεί ίλιγγο στους ανταγωνιστές, σύμφωνα με την Gartner η τεράστια άνοδος οφείλεται κυρίως στην Κίνα –το 41% των Android smartphones που διατέθηκαν το περασμένο τρίμηνο προοριζόταν για την κινεζική αγορά. Το κακό, για την Google, είναι ότι πολλές από αυτές τις συσκευές τρέχουν custom ROMs του λειτουργικού συστήματος, χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες του Google Play.

Για να έχουμε ωστόσο μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, θα πρέπει να περιμένουμε τα στοιχεία της Gartner για το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του έτους, καθώς οι πωλήσεις των νέων iPhone 5S και 5C θα βρίσκονται τότε στο peak τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα