Συνέντευξη: Γιάννα Βασιλείου @ i-TECH4u

Με «Λόγια Αγάπης».

Η Γιάννα Βασιλείου μας συστήνεται δισκογραφικά με «Λόγια Αγάπης» όπως είναι και ο τίτλος του πρώτου single που μας παρουσιάζει. Μία νέα παρουσία με πολύ ταλέντο και πολυσύνθετη, αφού ασχολείται και με τη σύνθεση και το στίχο των τραγουδιών της. Εμείς της ζητήσαμε λόγια μουσικά αλλά και τεχνολογικά…

Γιάννα, σε καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω

ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία;

Είναι μια σχέση ανάγκης και καθημερινότητας για όλους μας πιστεύω, εφόσον στις μέρες μας πολιτισμός, κοινωνικότητα και τεχνολογία πλέον συμβαδίζουν.

Ενημερώνεσαι καθόλου για τα τεχνολογικά νέα;

Αν πέσει κάτι στην αντίληψή μου μέσω φίλων και μου κινήσει την περιέργεια, τότε μόνο θα αναζητήσω να μάθω περισσότερα γι’ αυτό.

Όλοι μας σχεδόν μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε κάτι τεχνολογικά εξελιγμένο χωρίς να χρησιμοποιούμε όλα τα οφέλη. Εσύ έχεις υποκύψει ποτέ;

Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα διάφορα gadgets οπότε προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να εκμεταλλεύομαι τα οφέλη τους είτε για ψυχαγωγικούς, είτε για επαγγελματικούς λόγους.

Έχεις smartphone και αν ναι, χρησιμοποιείς κάποιο application ιδιαίτερα;

Υπέκυψα πριν χρόνια στον πειρασμό του smartphone... πλέον και όλων των social media applications.

Να μιλήσουμε και για τη μουσική αφού είναι το βασικό μας ζητούμενο. Και θα ξεκινήσω από την τελευταία σου κυκλοφορία «Λόγια Αγάπης». Αυτή είναι η πρώτη σου επίσημη κυκλοφορία;

Ναι, είναι η πρώτη μου δουλειά, σε δική μου μουσική και στίχους, που κυκλοφορεί διαδικτυακά από την ΕΜΙ.

Γράφεις τη μουσική, τους στίχους και ερμηνεύεις. Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να κάνεις όλα μαζί;

Η διαδικασία της δημιουργίας είναι εξίσου σημαντική για μένα με την διαδικασία της εκτέλεσης. Αυτό που σαν φόρτος εργασίας μπορεί να φαντάζει δύσκολο, όταν γίνεται φυσικά και ανεπιτήδευτα είναι το πιο αυθόρμητο και εύκολο πράγμα.

Έχεις σπουδάσει μουσική. Να υποψιαστούμε ότι από πολύ μικρή ηλικία ήταν για σένα ένα πάθος;

Το πάθος μου ήταν πάντα το τραγούδι. Αυτό με έκανε να ξεκινήσω τη μουσική μου περιπέτεια κι έτσι από πέντε χρονών ήρθε στη ζωή μου το πιάνο, ύστερα η κιθάρα, η αρμονία, η σύνθεση… κι όλα αυτά στην πορεία έγιναν επίσης αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου. Νομίζω δε σταματάει ποτέ αυτή η αναζήτηση για μάθηση στη ζωή ενός μουσικού.

Είσαι από τα πρωτοεμφανιζόμενα ονόματα στο χώρο. Για πες μας λίγα λόγια για σένα.

Ελπίζω ο κόσμος να αγαπήσει τα τραγούδια μου και να με γνωρίσει κυρίως μέσα από αυτά, γιατί εκεί βρίσκονται τα πιο ειλικρινή στοιχεία του εαυτού μου. Ιδιαίτερα στα «Λόγια Αγάπης» που είναι ένα τραγούδι το οποίο γράφτηκε για μια πολύ δύσκολη προσωπική μου στιγμή.

Αν και φαντάζομαι ότι είναι νωρίς ακόμα, υπάρχουν σκέψεις για μία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά;

Είναι λίγος καιρός που έχει κυκλοφορήσει το πρώτο single, οπότε αυτή τη στιγμή η ενέργειά μας είναι πάνω σε αυτό. Ταυτόχρονα όμως περνάω πολλές ώρες στο studio ετοιμάζοντας τόσο το επόμενο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει, όσο και την πρώτη μου ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά.

Θα πρέπει να επισημάνω ότι το πρώτο σου βιντεοκλίπ είναι πραγματικά προσεγμένο και όμορφο. Είχες συνεισφορά στο τελικό αποτέλεσμα;

Ήμουν πολύ τυχερή που συνεργάστηκα με τον Κωνσταντίνο Ρήγο στο πρώτο μου αυτό βήμα. Είχαμε άριστη συνεργασία και κοινή αντίληψη για το πως θέλαμε να οπτικοποιηθούν τα «Λόγια Αγάπης». Το εξαιρετικό ταλέντο και αισθητική του δημιούργησαν αυτό το αποτέλεσμα. Η δική μου πινελιά ήταν φυσικά το πιάνο, γιατί κάπως έτσι άλλωστε πρωτογράφτηκε το τραγούδι αυτό, με εμένα και ένα πιάνο.

Φαντάζομαι ότι θα έχεις καλλιτεχνικά πρότυπα. Με ποιους/ες θα ήθελες να συνεργαστείς είτε δισκογραφικά είτε σε ζωντανές εμφανίσεις.

Είναι πολλοί που ακούω και θαυμάζω. Πάντα όμως οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό είναι η Τάνια Τσανακλίδου και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Εκτός του ότι θαυμάζω την πορεία τους, εκτιμώ ιδιαιτέρως το σεβασμό τους προς την τέχνη τους και τους συνεργάτες τους.

Σαν άνθρωπος με κλασσική παιδεία στη μουσική θα ήθελα να σε ρωτήσω κατά πόσο πιστεύεις ότι η μουσική μπορεί να συμβαδίσει με την τεχνολογία αρμονικά.

Σύμφωνα με την προσωπική μου αισθητική, η τεχνολογία πρέπει να λειτουργεί ως βοήθημα και εργαλείο για τη διευκόλυνση των μουσικών και όχι ως πυρήνας της μουσικής δημιουργίας.

Προσωπικά τι μουσική σου αρέσει να ακούς;

Κάθε στιγμή και κατάσταση απαιτεί άλλη μουσική συντροφιά. Τα είδη όμως που με αγγίζουν περισσότερο είναι η έντεχνη ελληνική μουσική και η big band – jazz, που είναι και τα δύο είδη τα οποία θα υπερισχύουν στον επερχόμενο δίσκο μου.

Γενικά η οικονομική κρίση βασανίζει όλους μας, πόσο μάλλον τα παιδιά της ηλικίας σου. Ποια συμβουλή εσύ θα έδινες στον κόσμο;

Δυστυχώς έχουν στενέψει τα περιθώρια ανάπτυξης για τους νέους ανθρώπους. Παρ' όλα αυτά δεν πρέπει να απομακρυνόμαστε από τις αξίες μας. Με φιλοδοξία, αλλά προ παντός εντιμότητα, μπορεί ο καθένας μας να βελτιώσει τις υπάρχουσες συνθήκες.

Πού μπορεί να σε βρει κανείς διαδικτυακά;

www.yannavasileiou.comwww.facebook.com/YannaVasileiouOfficialPagewww.youtube.com/YannaVasileiouwww.twitter.com/YannaVasileiouwww.instagram.com/YannaVasileiou

Load Your MP3 Player

Δώσε μας πέντε κομμάτια που σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από το MP3 player μας.

Φ. Βελεσιώτου - ΜέλισσεςΔ. Γαλάνη/Μ. Χατζιδάκις - Χορός Με Τη Σκιά ΜουΕλ.Αρβανιτάκη - Μένω ΕκτόςΑλ.Ιωαννίδης - ΖήνωνοςΓ.Κότσιρας/Animacorda - Πάντα Έφευγες

CDs Collection

Πες μας πέντε άλμπουμ που δεν θα πρέπει να λείπουν από τη συλλογή κάποιου που ασχολείται με τη μουσική.

Τ. Τσανακλίδου - Ανυπεράσπιστοι ΈρωτεςΑλκίνοος Ιωαννίδης - Εκτός Τόπου Και ΧρόνουΕ. Αρβανιτάκη/Δ. Παπαδημητρίου - Τραγούδια Για Τους ΜήνεςΕ. Ρεμπούτσικα - Πολίτικη ΚουζίναΣτ. Κορκολής - Ανεμόπτερο
Keywords
Τυχαία Θέματα