Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Πληρώνει» τις δικές της επιλογές – Διέγραψε τον Χουρδάκη, αλλά έχει κάνει και τη μητέρα του βουλευτή!

Ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν τα όργανα στην Πλεύση Ελευθερίας. Και αυτό συνέβη χθες, λιγότερο από τέσσερις μήνες από τις εκλογές, με τη διαγραφή του Μιχάλη Χουρδάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με επίσημη… δικαιολογία την εύρυθμη λειτουργία του κόμματος.

Λίγους μόλις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές και τις αποχωρήσεις στελεχών της, με φαρμακερά σχόλια και ηχηρές καταγγελίες για «ετσιθελικές» αλλαγές στις λίστες

των υποψηφίων βουλευτών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έρχεται αντιμέτωπη με μια ακόμη κρίση στο κόμμα της.

Με τις γνωστές στο πανελλήνιο… καρδούλες και το χαμόγελο ξεπέρασε τις γκρίνιες και μπήκε «με το αριστερό» στη Βουλή, παίρνοντας καθημερινές παρουσίες και κοιτώντας στα μάτια τους βουλευτές της κάθε φορά που έπαιρναν το λόγο.

Ο Μιχάλης Χουρδάκης όμως, που η ίδια ξεχώρισε κάνοντας σύμφωνα με τις κακές γλώσσες face-control στους υποψηφίους της και «φύτευσε» στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης, παρότι είχε εκλεγεί πέμπτος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, «έκανε το λάθος να λοξοκοιτάξει δεξιά, χωρίς να της ζητήσει την άδεια», σχολίαζαν άσπονδοι φίλοι της.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Βασικής Ιατρικής Διατροφολογίας-Υγιεινής της Ιατρικής του ΑΠΘ σε ανάρτησή του στο Facebook τόλμησε να γράψει πως στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ζητούμενο είναι η αυτό-διοίκηση. Προφανώς, δεν ενόχλησε αυτό την Ζωή Κωνσταντοπούλου που εκτός από τον Μιχάλη Χουρδάκη προώθησε στη Βουλή και τη μητέρα του, τη συμβολαιογράφο, Αρετή Παπαϊωάννου στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Το μάτι της «σιδηράς» κυρίας της Πλεύσης Ελευθερίας γύρισε όταν είδε ότι ο εκλεκτός της πρότεινε «σταυρό» σε υποψηφίους διαφόρων συνδυασμών, μεταξύ αυτών και του Κωνσταντίνου Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής, άπαντες με το γαλάζιο χρίσμα στα χέρια.

«Η Πλεύση Ελευθερίας έχει πολύ ξεκάθαρα πει προς την κοινωνία ότι δεν κοιτάμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ότι κοιτάμε μπροστά», ανέφερε η ίδια σε τηλεοπτική της συνέντευξη λίγο μετά τη νέα τρικυμία στο κόμμα της.

Έσπευσε δε, να προκαταλάβει τις εξελίξεις, δηλώνοντας τόσο στη συνέντευξή της όσο και στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ότι έχει συμφωνηθεί η παράδοση της έδρας του Μιχάλη Χουρδάκη, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. «Πως συμφωνείται η αποχώρηση ενός βουλευτή;», διερωτήθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Βουλής διαβάζοντας την επιστολή της προς τον Κώστα Τασούλα.

Η μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη είναι κι αυτή βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και προς το παρόν δεν έχει κάνει κάποια κίνηση για να στηρίξει το βλαστάρι της, με το οποίο μοιράζονταν όλους τους προηγούμενους μήνες τα ίδια έδρανα.

Για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να φυλλορροεί η Πλεύση Ελευθερίας, ένα προσωποπαγές -όπως τονίζουν- κόμμα που έχει για θέσεις του, τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Όλα έτοιμα για το debate Μπακογιάννη-Δούκα – Στο Ραδιομέγαρο οι 2 υποψήφιοι για το Δήμο Αθηναίων (Photos)

Παρέμβαση Τσίπρα για τις υποκλοπές – «Δεν μπορούμε να μιλάμε για Φιλελεύθερη Δημοκρατία, όταν κράτος και παρακράτος γίνονται ένα»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ανεπίτρεπτο το λοξοδρόμισμα προς τη Δεξιά» – Δεν παραδίδει την έδρα ο Χουρδάκης μετά τη διαγραφή του

Keywords
Τυχαία Θέματα