Πόλεμος στο Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε τη Χαμάς όπως το ISIS», λέει ο Νετανιάχου – Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα με 2.300 νεκρούς (Photo/Video)

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνεχίστηκε το ισραηλινό σφυροκόπημα εναντίον στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τις επιδρομές του Ισραήλ σκοτώθηκαν 51 άτομα.

Στο μεταξύ τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας

ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου μαζί με τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκάντς.

«Βάζουμε στην άκρη όλες τις άλλες σκέψεις, καθώς η μοίρα της χώρας μας κρέμεται από μια κλωστή», είπε στο μήνυμά του.

Ο Νετανιάχου προέβη στη δήλωση μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας και τον σχηματισμό της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης με το κόμμα Εθνική Ενότητα, δηλώνοντας ότι ανταποκρίθηκε στην προσφορά του Μπένι Γκαντς επειδή «η μοίρα της χώρας διακυβεύεται».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Νετανιάχου τόνισε: «Ένοπλοι της Χαμάς αποκεφάλισαν στρατιώτες και βίασαν γυναίκες κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους. Αγόρια και κορίτσια πυροβολήθηκαν στο κεφάλι και άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί».

'The people of Israel are united, and today its government is united'

Prime Minister Netanyahu shares gruesome new details of atrocities committed by Hamas while delivering first statement after the formation of an emergency government pic.twitter.com/sKelq6novl

— i24NEWS English (@i24NEWS_EN) October 11, 2023

«Η ενότητα του λαού σε στιγμές θλίψης και οδύνης βρίσκει απήχηση παγκοσμίως. Η Χαμάς είναι σαν τον ISIS, θα τη συντρίψουμε και θα την εξαλείψουμε όπως έγινε και με το ISIS».

Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες

Ο νεότερος απολογισμός αναφέρει ότι στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 1.200 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 3,418.

Στη Λωρίδα της Γάζας έχουν καταγραφεί 1.100 νεκροί και 5.339 τραυματίες ενώ στη Δυτική Όχθη γίνεται λόγος για 28 νεκρούς και 150 τραυματίες ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, 5 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο.

Τα νούμερα αφορούν μόνο τους αμάχους, καθώς η Χαμάς μετράει μέχρι στιγμής απώλειες 1.500 στρατιωτών στο Ισραήλ ενώ παράλληλα η Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε ότι έχει χάσει 189 στρατιώτες της και έχει ενημερώσει τις οικογένειες 60 ομήρων της Χαμάς.

וזו רק ההתחלה.
It’s just the beginning. pic.twitter.com/2cgHaxS9jh

— Israeli Air Force (@IAFsite) October 10, 2023

Χθες το βράδυ η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε τρεις ομήρους, μία γυναίκα και τα δύο παιδιά της, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Ο Ισραηλινός Στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την πληροφορία.

Ενώ το Ισραήλ «σφυροκοπά» τη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς απαντάει με ρουκέτες ακόμα και στις μεγάλες πόλεις του Ισραήλ στα νότια και στο κέντρο της χώρας, όπως την πρωτεύουσα Τελ Αβίβ ενώ χθες έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο Μπεντ Γκουριόν το οποίο ωστόσο υπολειτουργούσε.

ΗΠΑ: Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ 3 μέρες πριν την επίθεση της Χαμάς

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Αμερικανικού Κογκρέσου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικλ ΜακΚόλ, υποστήριξε πως η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για τους κινδύνους πιθανής βίας «τρεις μέρες» πριν από την επίθεση της Χαμάς.

«Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς τρεις ημέρες πριν ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», τόνισε ο ΜακΚόλ στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δέχεται σφοδρή κριτική στο εσωτερικό της χώρας του για το πώς αιφνιδιάστηκε η θεωρητικά πανίσχυρη δύναμη, τόσο σε επίπεδο πληροφοριών, όσο και στο επίπεδο της άμυνας. Ο ισχυρισμός του ΜακΚόλ αναμένεται ήταν ένα ακόμη «καρφί» για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth (Ynet) είχε γράψει τη Δευτέρα ότι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου είχε προειδοποιήσει τον Νετανιάχου δέκα ημέρες πριν την επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς, αλλά εκείνος την αγνόησε.

9 UN staffers have been killed in Israeli bombing in Gaza – The world remains silent! pic.twitter.com/dXofDZpgZz

— Ashok Swain (@ashoswai) October 11, 2023«Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα»

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι «ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα», μιλώντας χθες στο Fox News.

Στα σύνορα με τη Γάζα βρίσκονται ήδη παρατεταγμένοι περίπου 350.000 στρατιωτικοί και έφεδροι, περιμένοντας το πράσινο φως για να ξεκινήσει η μεγάλη επιχείρηση. Οι ισραηλινές δυνάμεις είναι έτοιμες να ισοπεδώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Israel is preparing for its own military casualties that will inevitably come after the ground offensive into Gaza.

They are setting up large make-shift hospitals in underground parking lots to protect them from drone and rocket strikes pic.twitter.com/dBkkOZPuDI

— Visegrád 24 (@visegrad24) October 11, 2023

Η Γάζα είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, με ένα εκτεταμένο υπόγειο δίκτυο από σήραγγες ενώ οι τρομοκράτες της Χαμάς, κρατούν εκατοντάδες Ισραηλινούς ομήρους. Η προοπτική μιας χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ, φαντάζει τρομακτική, σύμφωνα με το AFP.

Την Δευτέρα, το Ισραήλ διέταξε την άμεση διακοπή πάσης φύσεως τροφοδοσίας της Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο της «πλήρους πολιορκίας» του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από την Χαμάς. «Το Ισραήλ θα εξαπολύσει μεγάλη μεικτή πολεμική επιχείρηση από αέρος, ξηράς, θαλάσσης και Διαστήματος», τόνισε μέσω του Twitter (Χ) ο Τζον Σπένσερ, ειδικός του Modern War Institute στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Ισραήλ – Γάζα: Η αλαζονεία Νετανιάχου και οι κίνδυνοι από την επίδειξη ισχύος – «Είναι ένας αρχηγός συμμορίας»

Κόλαση στη Μέση Ανατολή: Γιατί είναι τρομακτική η προοπτική μιας χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα, έτοιμο το Ισραήλ – Συνεχείς επιθέσεις με ρουκέτες από Χαμάς

Γάζα: Εικόνες καταστροφής μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Αποκαλυπτικά βίντεο από drone

Keywords
Τυχαία Θέματα