Υπουργικό υπό τον Τσίπρα: Σφιχτό χρονοδιάγραμμα για τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης

ΕΛΛAΔΑ

Ο συντονισμός της κυβέρνησης στο πλαίσιο και της προετοιμασίας για την τρίτη αξιολόγηση απασχόλησε ως επί το πλείστον το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ υπήρξε ενημέρωση από τους Τσακαλώτο και Κουρουμπλή για τα τρέχοντα ζητήματα των αρμοδιοτήτων τους (Eurogroup και Σαρωνικός αντιστοίχως).

Ο πρωθυπουργός, κατά πληροφορίες,

επέμεινε και στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στην παραίνεσή του για εγρήγορση και συντονισμό ώστε να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα ως τον Νοέμβριο. Κατά πληροφορίες, συμφωνήθηκε να υπάρχουν πράξεις που υλοποιούνται εβδομάδα-εβδομάδα. Στόχος να κλείσει η αξιολόγηση στην ώρα της διότι από εκεί και πέρα ξεκινά η διαπραγμάτευση για την τελική έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο το 2018.

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, έγινε ενημέρωση για το τελευταίο ΚΥΣΟΙΠ από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Το λόγο έλαβε και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος ενημέρωσε για τη διαδικασία απορρύπανσης του Σαρωνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε "δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η απορρύπανση". Επίσης, και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για το πρόσφατο Eurogroup, λέγοντας ότι το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό και όχι αυτό που αποτυπώθηκε σε μερίδα των ΜΜΕ, πως όλοι τόνισαν την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση, πως δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων και πως "πρέπει να δουλέψουμε όλοι σκληρά για να είμαστε έτοιμοι".

Το υπουργικό απασχόλησε και η ανάδειξη του νέου Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Πέππα.

Στο μεταξύ εγκρίθηκαν για κατάθεση από το υπουργικό τα εξής νομοσχέδια:

1. Ταυτότητα φύλου υπ. Δικαιοσύνης

2. Οδηγία ΥΠΟΙΚ για ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων

3. Ινστιτούτο Βενετίας από ΥΠΕΞ

4. Νωπά προϊόντα από υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΚυβέρνησηαξιολόγησηυπουργικόχρονοδιάγραμμαπροαπαιτούμεναHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα