Ανακοίνωση Δρίτσα για «παραίτηση Κουρουμπλή»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά τα όσα ειπώθηκαν, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας εξέδωσε ανακοίνωση, ξεκαθαριζοντας ότι ουδέποτε ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Όπως ο ίδιος δηλώνει «διάφορα δημοσιεύματα ερμηνεύουν επιλεκτικά και παρουσιάζουν αποσπασματικά τα όσα είπα, αποδίδοντας σε μένα ότι ζήτησα εμμέσως την παραίτηση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Παναγιώτη Κουρουμπλή, οφείλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι, κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

Συνεχίζοντας, ο κ. Δρίτσας τονίζει πως αντίθετα με τα όσα υπονοούνται ο ίδιος ανέδειξε «με επίσημα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων την ακαριαία ενεργοποίηση του προβλεπόμενου Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, από τις ηγεσίες του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος και πρόσθεσα ότι και ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, έκτοτε, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον περιορισμό των καταστροφικών συνεπειών.

Ο κ. Δρίτσας κλείνει λέγοντας πως «όποιος διαβάσει χωρίς παραμορφωτικούς φακούς το κείμενο της συνέντευξης, είμαι βέβαιος ότι δε θα μπορέσει να κάνει άλλη ανάγνωση και να επιχειρήσει να κάνει άλλες αυθαίρετες ερμηνείες».

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είχε αναφέρει:

«Αυτό που συνέβη είναι ένα πολύ σοβαρό συμβάν. Με αυτή την προσέγγιση όλοι ασχολήθηκαν με αυτό. Όλες αυτές τις ημέρες έχω συμμετάσχει σε δύο ενημερωτικές συσκέψεις. Δεν θα αρνηθούμε τις πολιτικές ευθύνες. Δεν μπορώ να μην παραδεχτώ και τις δικές μου ευθύνες ως πρώην υπουργού Ναυτιλίας. Διαχρονικά ως χώρα έχουμε αδυναμίες. Μπορεί να αποδειχθεί ότι είμαστε απροετοίμαστοι για τέτοια συμβάντα».

«Όμως θα είμαι ο τελευταίος που θα ρίξει ευθύνες στην κυβέρνηση. Το ναυάγιο έγινε 2.30 τη νύχτα και 2.42 το ενιαίο κέντρο συντονισμού έστειλε το σήμα στις λιμενικές αρχές για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Υπήρξε άμεση αντίδραση».

Ερωτηθείς για τον αν υπήρχε κάποιος λόγος που ο υπουργός Ναυτιλίας δεν συμμετέχει στην επιτροπή για το συμβάν ο κ. Δρίτσας τόνισε: «Aυτό δεν θα ήταν πολιτικά έντιμο. Δεν θα ρίξω ευθύνες σε άλλους. Αυτό το συντονιστικό όργανό είναι όργανο συνεχούς δράσης γι’αυτό και το ανέλαβε. Ο υπουργός δεν μπορεί να εγκλωβιστεί. Προφανώς έχει την πλήρη εποπτεία στην επιχείρηση».

«Μέχρι στιγμής είμαστε σε μάχη. Τα λάθη θα τα αποτυπώσει η έρευνα. Εξ ορισμού υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Είμαστε υπόλογοι. Yπάρχουν παραιτήσεις υπουργών λόγω ευθιξίας. Έχει συμβεί ένα πολύ σοβαρό γεγονός. Δεν το προκάλεσε ο υπουργός το γεγονός».

Το άρθρο Ανακοίνωση Δρίτσα για «παραίτηση Κουρουμπλή» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα