Εκλογές ΝΔ: Πρωτιά Μεϊμαράκη με 40%, προβάδισμα Μητσοτάκη για τη δεύτερη θέση - Ανοιχτό το ενδεχόμενο δεύτερου γύρου

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από τα επιτελεία των υποψηφίωνΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθαρή πρωτιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με πάνω από 40%, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί στην δεύτερη θέση γύρω στο 30% και τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην τρίτη θέση δίνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Στην τέταρτη θέση ο 'Αδωνις Γεωργιάδης με μονοψήφιο ποσοστό.

Ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το ύψος της διαφοράς μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου που θα καθορίσει εν πολλοίς τον επόμενο γύρο των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης νωρίτερα μέσω κύκλων του διέρρευσε

ότι η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη και ότι το δικό του ποσοστό κυμαίνεται στο 30%. Οι συνεργάτες του έλεγαν ακόμη ότι σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης θα κατέβει στον δεύτερο γύρο.

Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, Γ. Τραγάκης, στις 11:00 το βράδυ δήλωσε ότι "θέλω να ευχαριστήσω τους 400.000 που προσήλθαν στις κάλπες, ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός. Ζητώ συγγνώμη από τους λίγους χιλιάδες που δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν. Επεξεργαζόμαστε την ροή των αποτελεσμάτων. Θα ακολουθήσουμε ότι προβλέπει το καταστατικό, τα στοιχεία βγαίνουν από τα φαξ των κατά τόπους εφορευτικών επιτροπών και διασταυρώνονται και ηλεκτρονικά". Καταλήγοντας ανέφερε ότι "όταν θα έχουμε ένα δείγμα που να αντανακλά το τελικό αποτέλεσμα θα ενημερώσουμε", απέφυγε όμως να προβλέψει πότε θα υπάρξει ικανό δείγμα λέγοντας "το συντομότερο δυνατό".

Σε σημαντικό βαθμό η δεύτερη θέση θα ξεκαθαρίσει όταν θα καταμετρηθούν τα αποτελέσματα στις μεγάλες περιφέρειες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

εκλογές ΝΔυποψήφιοιαποτελέσματαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα