Βρέθηκε ο νέος «Τζιχάντι Τζον»; (Photos + Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Την ταυτότητα του νέου «Τζιχάντι Τζον» αναζητούν οι βρετανικές αρχές, ύστερα από την δημοσίευση του βίντεο με την εκτέλεση πέντε Βρετανών ομήρων.

Ο βρετανικός τύπος κάνει λόγο για τον διάδοχο του Τζιχάντι Τζον, υποστηρίζοντας ότι είναι ο Σιντάρτα Νταρ ή αλλιώς Αμπού Ρουμαϊσα, Ο Νταρ είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και είχε καταφέρει να… ξεγλιστρήσει από την Σκότλαντ Γιαρντ.

Σύμφωνα με τον Independent, η φωνή του άνδρα στο βίντεο μοιάζει με εκείνη του Νταρ. Ωστόσο, η Βρετανή αδερφή του υπόπτου,

Κονίκα Νταρ, ισχυρίζεται στο Sky News ότι «ίσως δεν είναι αυτός».

Ο Νταρ είχε διαφύγει στη Συρία, ενώ ήταν ελεύθερος με εγγύηση για υποστήριξη τρομοκρατίας, και είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος το 2014. Η φωτογραφία του, στην οποία κρατάει στο ένα χέρι το νεογέννητο παιδί του και στο άλλο ένα καλάσνικοφ, είχε προκαλέσει σάλο στη Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης, ο Νταρ είχε φωτογραφηθεί μαζί με τον ακραίο ισλαμιστή κληρικό Αντζέμ Τσούνταρι σε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο το 2011 για την 10η επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, μιλούσε για τον εξτρεμισμό και για τις επαφές του με μέλη μουσουλμανικής οργάνωσης σε σε συνεντεύξεις του σε μέσα όπως το Vice, το BBC, το Channel 4, το CBS και το Al Jazeera.

Φήμες αναφέρουν ότι είχε γνωρίσει και είχε επαφές με τον Μάικλ Αντεμπολάχο, τον δολοφόνο του στρατιωτικού Λι Ρίγκμπι, που αποκεφαλίστηκε δημόσια σε δρόμο του Λονδίνου.

Τζιχάντι ΤζοναποκεφαλισμοίΜεγάλη ΒρετανίαόμηροιταυτότηταΣιντάρτα ΝταρHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα