Μητσοτάκης: Είμαι ο τελευταίος που θα δηλώσει ικανοποιημένος από την λειτουργία του κράτους στις πλημμύρες – Δείτε LIVE από τη Βουλή

Στην προσωρινή ανακωχή μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στο ξεκίνημα της ομιλίας του στη βουλή

«Εκφράζω ικανοποίηση για μια σοβαρή εξέλιξη, συμφωνία επιτεύχθηκε Μ. Ανατολή για Ισραηλινούς ομηρους, συνδυάζεται με ολιγοήμερη πάυση πυρός, εξαρχής επεδίωκε η ελληνική δημοκρατία, προφανώς μένουν πολλά να γίνουν μέχρι αποκλιμάκωση κρίσης, κυβ θα συνεχίζει πρωτοστατεί με διπλωματικές πρωτοβουλίες και ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή»

Δεν είμαι ικανοποιημένος από το κράτος

Σε μία πρώτη αποτίμηση των πλημμυρών ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος

από την κρατική διαχείριση στο θέμα των πλημμυρών.

«Είμαι ο τελευταίος που θα δηλώσει ικανοποιημένος από την διαχείριση των καταστροφών από το κράτος, που υποφέρει ακόμα από χρόνιες παθογένειες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ υπερασπίστηκε το δόγμα για την προτεραιότητα της ανθρώπινης ζωής, όπως είπε, ενώ για το 112 σχολίασε ότι λειτούργησε και έσωσε χιλιάδες ζωές.

Σημαντική η κρατική αρωγή στη Θεσσαλία

«Στη Θεσσαλία αυτή η αλληλεγγύη των κατοίκων με την τεχνολογία απέτρεψαν ένα πολύ μεγαλύτερο δράμα», πρόσθεσε και είπε πως εκατοντάδες πολίτες απεγκλωβίστηκαν με εναέρια και πλωτά μέσα, είχαν αμέσως ιατρική φροντίδα και έγιναν οι πρώτες φροντίδες για τη στέγαση. Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα για την αποτροπή μεγάλης υγειονομικής κρίσης.

«Έγιναν όλα αυτά σε συνθήκες ακραίες και πρωτόγνωρες για τη χώρα. Και οκτώ μονάδες ψυχικής υγείας εδρεύουν στη Θεσσαλία και είναι στη διάθεση των πληγέντων. Η καταστροφή πλήγωσε και τις ψυχές των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον τρόπο λειτουργίας της κρατικής αρωγής επανέλαβε ότι ο μηχανισμός είναι μια κατάκτηση και σημαντική πρόοδος σε σχέση με το τι συνέβαινε στο παρελθόν, με αυτοματοποιημένες διαδικασίες και εκταμιεύσεις που έχουν προχωρήσει σχετικά γρήγορα. «Έχουμε εκταμιεύσει 120 εκ ευρώ σε χρόνο ρεκόρ», επισήμανε και τόνισε πως πρέπει να διεξάγονται συνέχεια νέες διασταυρώσεις.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά το επίδομα ενοικίου και συγκατοίκησης», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη στήριξη στην Τ.Α για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες σε δίκτυα και υποδομές.

«Η αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει συγκεκριμένες παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν ώστε το κράτος να ρίξει το βάρος στις υποδομές εθνικού χαρακτήρα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ στη συνέχεια ανέφερε αναλυτικά τις αποζημιώσεις που έχουν δοθεί στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς.

Η συζήτηση γίνεται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με βασική επιδίωξη της κυβέρνησης να καταδείξει ότι εστιάζει στα προβλήματα των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται, αδυνατώντας να καταθέσει βιώσιμες λύσεις.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις ενέργειες που έγιναν την ώρα της «κρίσης», τις αποζημιώσεις που καταβάλλονται, τα έργα που προγραμματίζονται ενόψει του χειμώνα αλλά και μακροπρόθεσμα, κινούμενος στο τρίπτυχο «κρατική αρωγή στις πληγείσες περιοχές – αποκατάσταση των υποδομών – μακροπρόθεσμος σχεδιασμός ανάταξης και ανασυγκρότησης».

Στη γωνία περιμένουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία θα στηλιτεύσουν την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και την ανυπαρξία μέτρων πρόληψης.

Διαβάστε επίσης:

Κύρτσος: Ζητεί να ερευνηθεί η εμπλοκή της Αλεξίας Μπακογιάννη στην εξαγορά ιταλικού διυλιστηρίου από τον Στάινμετζ

Ζαχαριάδης για ΣΥΡΙΖΑ: Μένω αποφασιστικά – Λάθος ο τεμαχισμός του χώρου (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Επιταχύνονται οι εξελίξεις – Σε διαρκείς συσκέψεις οι «6+6», πιθανή η αποχώρηση ακόμα και πριν το τέλος της εβδομάδας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλή, Live, Θεσσαλία, Έβρο,vouli, Live, thessalia, evro