Βγήκαν τα «μαχαίρια» για τη Συρία: ΗΠΑ και Ρωσία εκτοξεύουν κατηγορίες η μια για την άλλη

ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ και Πούτιν στο τιμόνι των 2 υπερδυνάμεων του κόσμου και ο Θεός βοηθός. Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για την επίθεση με ρουκέτες κατά του Άσσαντ και οι ΗΠΑ, κατηγορούν τη Ρωσία ότι «έθρεψε» με τη στάση της την επίθεση με τα χημικά.

Ανεπίτρεπτες οι επιθετικές ενέργειες

των ΗΠΑ κατά της Συρίας, επεσήμαναν οι πρόεδροι Βλαντιμίρ Πούτιν και Χασάν Ρουχανί

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ιράν, Χασάν Ρουχανί επεσήμαναν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, ότι οι επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Συρίας είναι ανεπίτρεπτες, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη για τη διεξαγωγή αντικειμενικής έρευνας αναφορικά με την επίθεση χημικών όπλων που έγινε την προηγούμενη Τρίτη, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Τόσο ο Πούτιν, όσο και ο Ρουχανί εξέφρασαν επίσης, την ετοιμότητά τους για την εμβάθυνση της συνεργασίας τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Στην “απραξία” της Ρωσίας αποδίδει την επίθεση με το θανατηφόρο χημικό αέριο στη Συρία, ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον υποστήριξε σήμερα ότι η “απραξία” της Ρωσίας προκάλεσε την επίθεση με το θανατηφόρο χημικό αέριο κατά των αμάχων στη Συρία.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Ρωσία απέτυχε να υλοποιήσει τη συμφωνία του 2013 που προέβλεπε την καταστροφή των χημικών όπλων στη Συρία.

“Νομίζω ότι η πραγματική αποτυχία στην περίπτωση αυτή, είναι η αποτυχία της Ρωσίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όπως προκύπτουν από τις συμφωνίες καταστροφής των χημικών όπλων του 2013,” δήλωσε ο Τίλερσον στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC “This Week.”

“Η αποτυχία σχετικά με την πρόσφατη (πυραυλική) επίθεση, αλλά και την τραγική επίθεση με τα χημικά όπλα, είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της, η αποτυχία της Ρωσίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, έναντι της διεθνούς κοινότητας,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται στη Μόσχα μέσα στην εβδομάδα, όπου και θα έχει συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους.

ΗΠΑΡωσίαΠούτινΤραμπΣυρίαχημικά ΣυρίαΆσσαντHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα