Βενιζέλος: Υπάρχει πανικός εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνοντας ότι «η ώρα της αλήθειας ήρθε όχι μόνο για τον Τσίπρα και την μικρή ομάδα του Μαξίμου,

αλλά για όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κανείς δεν μπορεί να διατηρήσει την πλαστή αντιμνημονιακή παρθενία του», αναφερόμενος στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

«Δεν συμμεριζόμαστε αυτόκλητες παροχές βοήθειας σε μία κυβέρνηση που μπορεί να μην έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας τον Πρωθυπουργό «να μην μπαίνει σε παιχνίδια εξουσίας» αλλά και να μην προχωρά σε «πολιτικούς εκβιασμούς».

«Υπάρχει πανικός εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας» ήταν η εκτίμηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και «σημαδεύοντας» τον πρωθυπουργό σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας «αποδέχεται και ενθαρρύνει το βασικό επιχείρημα των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις προϋποθέσεις». «Δυστυχώς η μόνη λύση είναι το μνημόνιο 3. Ποιος θα δώσει το επιπλέον δάνειο; Δεν φτάνουν τα επιπλέον 30 δισ.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέκρινε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «παρατήρησα ότι ο κ. Τσίπρας στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και εγκαινιάζοντας την «ώρα του πρωθυπουργού» απάντησε σε ερώτηση του κ. Θεοδωράκη για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής. Δεν ήρθε όμως στη διαδικασία του νομοθετικού έργου ώστε να υπάρχει λόγος και αντίλογος με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και αρνήθηκε στη διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων να απαντήσει στη δική μου επίκαιρη ερώτηση για την ουσία του θέματος που απασχολεί την κοινωνία και αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων. Για το που πηγαίνει η χώρα, αρκέστηκε σε μια μονομερή δήλωση από τα έδρανα της κυβέρνησης χωρίς δυνατότητα απάντησης και ανταπάντησης».

Με ειρωνική διάθεση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «δεν θα μιλήσω για τον ωραίο διάλογο που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Νικολόπουλο των ΑΝΕΛ, ο οποίος του έβαλε δύσκολα θέματα σε σχέση με την διαπλοκή και την διαφθορά. Είχε θεατρικό ενδιαφέρον αυτή η συζήτηση. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ο κ. Τσίπρας είναι εν ενεργεία πρωθυπουργός, κακώς έχει μια αίσθηση Κριτού των Πάντων. Κριτής της οικουμένης είναι ο πατριάρχης της Αλεξανδρείας δεν είναι ο κ. Τσίπρας ακόμα και όταν μιλάει με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είναι και Πάπας είναι ούτως ή άλλως πάνω από τον Έλληνα Πρωθυπουργό».

Και συνέχισε επιτιθέμενος στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Άρα να σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να μην έχει αίσθηση ανεύθυνου και ασυλίας για τις τρέχουσες ευθύνες του, δηλαδή για αυτά που συμβαίνουν τώρα, και αν θέλει να στείλει μηνύματα σε επιχειρηματικά συμφέροντα για παράδειγμα στον χώρο των ΜΜΕ, ας το κάνει θεσμικά, ας το κάνει νομοθετικά, ας το κάνει μέσω των ανεξάρτητων αρχών. Το να επαναλαμβάνει τα ίδια λόγια και τις ίδιες απειλές τι είναι αυτό; Εξαγγελία θεσμικής πολιτικής ή απόπειρα πολιτικού εκβιασμού; Και πίσω από όσα λέει ο πρωθυπουργός ποιοί είναι αυτοί που αναμένουν να καλύψουν το κενό; Όλοι παροικούμε την Ιερουσαλήμ και όλοι ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα, ποιοι είναι αυτοί που ετοιμάζονται», υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΒενιζέλοςΒουλήEurogroupΤσίπραςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα