«Το Ιράν είναι έτοιμο για πόλεμο με τις ΗΠΑ»

ΚΟΣΜΟΣ

Tο Ιράν είναι έτοιμο για πόλεμο με τις ΗΠΑ προειδοποίησε ο ταξίαρχος και ανώτατος διοικητής της Ισλαμικής Επανάστασης Φρουρών (IRGC), Χουσεΐν Σαλαμί, ύστερα από τις δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ότι μια στρατιωτική επέμβαση είναι ακόμη επιλογή.

Συγκεκριμένα, ο Σαλαμί δήλωσε, μιλώντας σε κρατικό κανάλι, ότι «Ο πόλεμος εναντίον του Ιράν θα κινητοποιήσει τον μουσουλμανικό κόσμο κατά των ΗΠΑ,

ένα θέμα το οποίο γνωρίζει καλά ο εχθρός». Το Ιράν υπέγραψε μια συμφωνία - πλαίσιο σχετική με το πυρηνικό του πρόγραμμα στην Ελβετία, η οποία θα διασφαλίζει τα συμφέροντά του. Ωστόσο, το Ισραήλ ήταν ιδιαίτερα επικριτικό ως προς αυτή την κίνηση με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να δηλώνει ότι αυτό «δεν θα εμποδίσει την πορεία του Ιράν προς την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου. Αυτό θα την ενισχύσει».

Την Πέμπτη, η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε ένα διακομματικό νομοσχέδιο που θα δώσει τη δυνατότητα στο Κογκρέσο να επανεξετάσει τα δικαιώματα γύρω από τη πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τον Λευκό Οίκο.

ΙράνΗΠΑΧουσεΐν ΣαλαμίΤζον ΚέριπόλεμοςσυμφωνίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα