Βέλγιο: Στα χέρια της αστυνομίας ο ύποπτος που «έπιασαν» οι κάμερες ασφαλείας στο μετρό των Βρυξελλών

Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στη ΓαλλίαΚΟΣΜΟΣ

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα που παρουσιάζεται στις εικόνες που υπάρχουν από τις κάμερες ασφαλείας να συνοδεύει τον Χάλιντ Ελ Μπακράουι στο μετρό των Βρυξελλών, προτού ο τελευταίος ανατιναχθεί στον σταθμό του Μάλμπεκ, γράφει σήμερα η εφημερίδα De Standaard.

Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία για τη σύλληψη αυτή.

Η De Standaard

σημειώνει ότι ο άνδρας, τον οποίο δεν κατονομάζει, συνελήφθη μετά την αναγνώρισή του από έναν αστυνομικό από τις εικόνες που υπήρχαν από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό.

Στο μεταξύ το δημόσιο βελγικό δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε και έβδομο ύποπτο στην περιοχή του Φορέ μετά τις έξι συλλήψεις που έγιναν αργά χθες το βράδυ.

Ο 27χρονος Χάλιντ ελ Μπακράουι, ο οποίος ανατινάχθηκε την Τρίτη στο μετρό των Βρυξελλών στον σταθμό του Μάλμπεκ, είναι ο αδελφός του Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι, ο οποίος είχε ανατιναχθεί λίγο νωρίτερα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Συλλήψεις 6 ατόμων σε προάστεια των Βρυξελλών

Η αστυνομία του Βελγίου κρατεί έξι άτομα από χθες σε σχέση με τις συνεχιζόμενες έρευνές της για τις βομβιστικές ενέργειες στις Βρυξέλλες την Τρίτη, ανέφερε το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων σε γραπτή δήλωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών στα προάστεια των Βρυξελλών Σάρμπεκ στο βορρά και Τζέτα στα δυτικά, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου.

Η απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών για τους ύποπτους θα ληφθεί σήμερα. Δεν υπήρξαν άλλες λεπτομέρειες.

Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα που θεωρούνται ότι συνδέονται με τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες και στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους, ανέφερε σήμερα το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με πηγές του περιοδικού, ένας από τους άντρες, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη κοντά στη Φραγκφούρτη, έλαβε δύο μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου πριν από τις επιθέσεις, στα οποία αναφέρεται το όνομα του Χαλίντ Ελ Μπακράουι, του ανθρώπου που, σύμφωνα με την βελγική αστυνομία, ανατινάχτηκε στο μετρό των Βρυξελλών.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του Spiegel.

Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία

Στο μεταξύ, στη γειτονική Γαλλία οι δυνάμεις ασφαλείας "απέτρεψαν μια νέα επίθεση που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο", όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

"Το άτομο που ανακρίνεται, Γάλλος υπήκοος, είναι ύποπτο για συμμετοχή σε ανώτατο κλιμάκιο στο σχέδιο αυτό. Ήταν μέλος ενός δίκτυου τρομοκρατίας το οποίο σχεδίαζε επίθεση στη Γαλλία", είπε ο Καζνέβ σε τηλεοπτικές δηλώσεις του από το γραφείο του.

Μετά τη σύλληψη από την αντιτρομοκρατική της Γαλλίας (DGSI), η υπηρεσία πραγματοποίησε έφοδο το βράδυ της Πέμπτης σε κτίριο του προάστειου Άρζαντοιλ, βόρεια του Παρισιού, τόνισε.

"Στο στάδιο αυτό, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν αυτό το σχέδιο με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες", πρόσθεσε ο υπουργός.

Η σύλληψη έγινε δύο μέρες μετά από την επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε τραίνο του μετρό που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 31 άτομα και τραυμάτισαν περίπου άλλα 270, στην χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Βελγίου.

Τον Νοέμβριο, 130 άτομα σκοτώθηκαν στο Παρίσι σε συντονισμένες επιθέσεις σε καφενεία, ένα στάδιο αγώνων και έναν συναυλιακό χώρο. Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις και στις δύο πρωτεύουσες.

Βέλγιοτρομοκρατίασυλλήψεις τρομοκρατώνISISτζιχαντιστέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα