Τα μηνύματα των πολιτικών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο διαχρονικό μήνυμα της επανάστασης του 1821, στο προσφυγικό και την τρομοκρατία αναφέρθηκαν στελέχη και εκπρόσωποι της κυβέρνησης, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις δηλώσεις τους για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Σκληρή επίθεση κατά των εταίρων που «διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα», αναφορικά με το προσφυγικό, εξαπέλυσε στο

μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Πιστοί στο αρχαιοελληνικό παράδειγμα της συμπεριφοράς των προγόνων μας απέναντι στους ικέτες αλλά και στις χριστιανικές αρχές της αγάπης και της αλληλεγγύης, οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες υπό όρους ανθρωπισμού. Ενώ τους αδίστακτους τρομοκράτες, ύστερα μάλιστα και από το τελευταίο αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, τους αντιμετωπίζουμε ως στυγνούς εγκληματίες εχθρούς της ανθρωπότητας και αποκρουστικούς υπηρέτες της νέας βαρβαρότητας που επιχειρεί να πλήξει τον πυρήνα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

»Την ίδια όμως συμπεριφορά, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος απαιτούμε από τους εταίρους μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία «οφείλει να σεβασθεί στο ακέραιο τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της και να συμπεριφερθεί ως προς το προσφυγικό ζήτημα σύμφωνα με τον πνευματικό, πολιτικό και νομικό της πολιτισμό, απομονώνοντας, εν ανάγκη και με την επιβολή κυρώσεων, τις ακραίες εκείνες επιλογές εταίρων που διακατέχονται από αντιανθρωπιστικά και αντιδημοκρατικά φοβικά σύνδρομα, τα οποία ουδόλως συμβιβάζονται με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Με την εξαιρετική παρέλαση σήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων και με την παρουσία του λαού μας σε όλη τη χώρα τιμώνται, όπως και κάθε μέρα, οι διαχρονικοί αγώνες του λαού για ανεξαρτησία, ελευθερία, ειρήνη.

»Αυτοί οι αγώνες σήμερα συναντώνται με την ανάγκη, έτσι ώστε σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, να γιγαντωθεί το κίνημα του ανθρωπισμού, το κίνημα της αλληλεγγύης, το κίνημα για ειρήνη σε όλον τον κόσμο, και βέβαια, για κοινωνική δικαιοσύνη στην χώρα μας. Τιμάμε αυτούς, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα εδώ» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

«Ο αγώνας για την ελευθερία διαχρονικά είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη» δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε στο μήνυμά του: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για ειρήνη με όσους αγωνίζονται στη Συρία, στη Μ. Ανατολή και παντού για να μην δημιουργούνται νέες προσφυγικές ροές και νέοι πρόσφυγες. Σήμερα ο αγώνας για την ελευθερία είναι αγώνας για την αλληλεγγύη για την ελευθερία από την φτώχεια, την ανέχεια, ενάντια στις ανισότητες και τις αδικίες είναι διαρκής αγώνας για τη δικαιοσύνη, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο».

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα και τη Δημοκρατία και θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινωνικό έργο γιατί αυτή είναι η μοίρα του Έθνους να προσφέρει, παρείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση να διασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας αλλά και σε καιρό ειρήνης οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να προσφέρουν στο κοινωνικό έργο που το Έθνος έχει υποχρέωση και κατά παράδοση προσφέρει» επισήμανε.

Εξάλλου, διαβεβαίωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας όχι απλώς είναι έτοιμες αλλά και διασφαλίζουν πέραν της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και τη Δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό έργο θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον ανθρώπινο πόνο. Αυτή εξάλλου είναι η μοίρα αυτού του Έθνους. Σε δύσκολες στιγμές να προσφέρει γιατί η Ελλάδα δίδαξε και τον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία αλλά δίδαξε παράλληλα και τις ανθρώπινες αξίες», κατέληξε.

Στη σημασία της ομοψυχίας του έθνους απέναντι στις δυσκολίες που διανύει, εστίασε το μήνυμα του για τη σημερινή εθνική επέτειο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Έθνους, για την ελευθερία, για τη δικαιοσύνη, για την οικονομική προκοπή. Σήμερα, επίσης, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μια μέρα σπουδαία για την Ορθοδοξία, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, είναι απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, μακριά από τις διχαστικές γραμμές του παρελθόντος», τόνισε ο πρόεδρος τη ΝΔ.

«Τα νιάτα του Ελληνισμού μας κάνουν αισιόδοξους και υπερήφανους», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από τη Λευκωσία μετά την παρέλαση.

Ο Ελληνισμός από την Κύπρο, την Κρήτη, τη νησιωτική, την ηπειρωτική Ελλάδα, πρόσθεσε, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εμπνευσμένος από τις αξίες και τις αρχές του Διαφωτισμού: την ισότητα, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη.

Επισήμανε ότι αυτές τις αρχές καλούμαστε σήμερα να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα και εγρήγορση απέναντι στην τρομοκρατία, τον φανατισμό και τη βία. Με την επισήμανση ότι οι Έλληνες έχουμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα την προσφυγική κρίση, την οικονομική κρίση, χαρακτήρισε «επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα, όχι μόνο των πολιτικών δυνάμεων, αλλά του Ελληνισμού, γιατί έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε καλύτερες μέρες για τις νέες γενιές της πατρίδας μας».

επέτειος25η ΜαρτίουΚυβέρνησηεκπρόσωποικόμματαδηλώσειςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα