Βαρουφάκης: Σημαντικό βήμα – Δεν θα γίνει δημοψήφισμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για σημαντικό βήμα προς την επιτυχή εκτέλεση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, έκανε λόγο από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σχολιάζοντας την δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ ότι χάθηκε χρόνος, ανέφερε ότι δεν τη συμμερίζεται και πώς η κυβέρνηση θα υποβάλει και νέες προτάσεις ώστε στο τέλος να καταρτιστεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν.

«Χρειαστήκαμε δύο εβδομάδες και τρία Eurogroup για να θέσουμε

τα θεμέλια. Χρειαστήκαμε μία εβδομάδα για να τρέχουμε τα υπουργεία μας και να έχουμε έναν κατάλογο αναθεωρήσεων και αλλαγών, δεν χάσαμε χρόνο αλλά ήμασταν ταχείς στα θέματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε.

Για γεγονός ότι κάποιοι ομόλογοί του αναφέρονται στους θεσμούς ως τρόικα σχολίασε με χιούμορ «Κάποιοι συνάδελφοί μου χρησιμοποίησαν τον όρο τρόικα. Αν τους αρέσει τόσο μπορούμε να τους την στείλουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για το «επεισόδιο» μεταξύ του ιδίου και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, σημείωσε ότι «Ο κ. Σόιμπλε δεν μου έχει επιτεθεί ποτέ» και διευκρίνισε πως ο Γερμανός πολιτικός τον ρώτησε για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και του το εξήγησε.

Αναφερόμενος στα περί δημοψηφίσματος που προέκυψαν μετά την συνέντευξή του στη ιταλική Κοριέρα Ντε λα Σέρα, απάντησε ότι δεν μπαίνει θέμα δημοψηφίσματος καθώς οι εταίροι δεν έχουν αρνηθεί την κάθε μια από τις ελληνικές προτάσεις.

«Ένας συγκεκριμένος δημοσιογράφος της εφημερίδας μου ζήτησε τη συνέντευξη. Με ρώτησε, υποθετικά, πώς θα αντιδράσουμε αν οι εταίροι απορρίψουν κάθε μία από τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Τότε, λοιπόν, του απάντησα πως αν οι εταίροι αρνηθούν κάθε μία από τις προτάσεις, που αυτή η περίπτωση δεν υπάρχει, τότε θα στραφούμε στο λαό, είτε για δημοψήφισμα, είτε για εκλογές».

BαρουφάκηςEurogroupΕλλάδαΔημοψήφισμα
Keywords
Τυχαία Θέματα