Βαρουφάκης για Brexit: «Τελείως λάθος» η προσέγγιση της Μέι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, έδωσε μια συνέντευξη στους Times του Λονδίνου, στην οποία συζήτησε την τακτική που ακολουθεί η Τερέζα Μέι στο θέμα του Brexit.

Ο Βαρουφάκης ξεκαθάρισε στη συνέντευξη την πεποίθηση του πως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα θέλει να «παραδειγματίσει» τη Μεγάλη Βρετανία ώστε να μη μπουν αντίστοιχες ιδέες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα

τόνισε πως, όσο και αν η Τερέζα Μέι θέλει μια ευνοϊκή για τη Μεγάλη Βρετανία συμφωνία, η ΕΕ δεν θα συμφωνήσει.

«Η Μέι ακολουθεί μια τελείως λάθος τακτική. Μπορείς να είσαι λάθος και μπορείς να είσαι τελείως λάθος. Πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η ΕΕ θα προσπαθήσει να κάνει τη Μεγάλη Βρετανία ένα «παράδειγμα προς αποφυγή» ώστε να ξέρουν οι άλλες χώρες πως όποια σκεφτεί να αποσκιρτήσει, θα συνθλιβεί. Είναι αντιμέτωπη με τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών αλλά και με πολιτικούς, όπως η Άνγκελα Μέρκελ, που νιώθουν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους».

Ο Βαρουφάκης επανέφερε στη μνήμη του τις δικές του διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, λέγοντας πως «ήταν γεμάτες με νεύρα και εκνευρισμό ενώ το μόνο που κατάλαβα ήταν ότι οι Ευρωπαίοι μισούν τη Δημοκρατία».

Ο Βαρουφάκης κατέληξε λέγοντας πως στην ουσία δεν θα υπάρξουν «διαπραγματεύσεις» μεταξύ της ΕΕ και της Μεγάλης Βρετανίας καθώς μια ευνοϊκή λύση για τη Μεγάλη Βρετανία δεν αποτελεί καν επιλογή. Η Τερέζα Μέι πρέπει να αντιληφθεί τις περιρρέουσες συνθήκες το συντομότερο δυνατό και να κινηθεί αναλόγως.

Γιάνης ΒαρουφάκηςBrexitΕΕΤερέζα ΜέιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα