Τζιτζικώστας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τα ρέστα του για να επικρατήσει ο Μεϊμαράκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά παρέδωσαν τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι την παρέλαβαν» δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην εκπομή «Στον ενικό» του Star.

Στη συνέχεια, εκτίμησε ότι θα έπρεπε ο Α. Σαμαράς να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια οικουμενική κυβέρνηση και αν χρειαζόταν να παραιτηθεί,

για να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι εκλογές.

Ο Α. Τζιτζικώστας επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δίνει τα ρέστα του» για να επικρατήσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στις εκλογές για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πρόσθεσε ότι παρότι ήταν αποτυχημένη η προεκλογική εκστρατεία του Ε. Μεϊμαράκη, εκτιμά την πορεία του.

Ο Α. Τζιτζικώστας επίσης δήλωσε ότι θα ήταν δύναμη για τη Ν.Δ. η μη συμμετοχή του στη Βουλή εφόσον εκλεγεί, καθώς όπως ανέφερε «δεν χάσαμε στη Βουλή, χάσαμε στην κοινωνία η οποία μας γύρισε την πλάτη». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι πάει «κόντρα» μόνο σε ό,τι θεωρεί πως είναι λάθος και ότι πήρε την απόφαση να κατέλθει υποψήφιος για την ηγεσία της Ν.Δ. με βάση το συμφέρον της παράταξης.

«Αν πίστευα πως θα υπήρχε μία εναλλακτική πρόταση που θα μεγάλωνε την παράταξή μας, που θα την έφερνε πιο κοντά στην κοινωνία, δεν θα ήμουν υποψήφιος» εξήγησε ,συμπληρώνοντας ότι αν ήταν υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής, δεν θα υπήρχε άλλο πρόσωπο που να διεκδικήσει την προεδρία της Ν.Δ.

Ο Α. Τζιτζικώστας διευκρίνισε ότι τιμά όλους τους αρχηγούς της Ν.Δ. και περιέγραψε ως καλή τη σχέση του με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. «Θεωρώ κακόγουστο αστείο ένας πρώην πρωθυπουργός με την ιστορία του Αντ. Σαμαρά, να γινόταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος» πρόθεσε, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. παρέκκλινε από την ιδεολογία της, αν και έκανε μεταρρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «Δεν υπάρχει κανένας πίσω μου» και επεσήμανε ότι θέλει να «σπάσει» τις συνεννοήσεις που γίνονται σε κλειστά γραφεία.

Σε ερώτηση για το ποιος θα είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ., απάντησε ότι θα «είμαι εγώ». Παράλληλα, επεσήμανε ότι αν εκλεγεί, θα απευθυνθεί πρώτα στους συνυποψήφιούς του, επαναλαμβάνοντας ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Στο ενδεχόμενο ήττας του, είπε ότι θα υπηρετήσει την εντολή των Νεοδημοκρατών και ανέφερε ότι δεν έφυγε ποτέ από το κόμμα.

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα χρηματοδότησης μέσω χορηγιών, ο Α. Τζιτζικώστας εκτίμησε ότι πρόβλημα υπάρχει όταν δίνει χρήματα κάποιος κάτω από το τραπέζι, όχι όταν τα δίνει δημόσια. Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε μύθο τα περί «διορισμού» του ως περιφερειάρχη από τον Αντώνη Σαμαρά.

Τέλος, σε ερώτηση για τις Σκουριές, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει ζήτημα, αν η δικαιοσύνη κρίνει πως δεν δημιουργούνται προβλήματα στο περιβάλλον.

ΝΔΑπόστολος ΤζιτζικώσταςκυβερνήσειςηγεσίαΚώστας ΚαραμανλήςΑντώνης ΣαμαράςΣΥΡΙΖΑΕυάγγελος ΜειμαράκηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα