Τυροκουλούρα με γέμιση πίτσας

Cucina povera

Τυροκουλούρα με σπιτική ζύμη και πλούσια γεύση. Για κολατσιό στο σχολείο, στο γραφείο ή εξαιρετικό συνοδευτικό στο οικογενειακό τραπέζι.

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

1 ½ κ.σ. ζάχαρη

½ φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.γ. ξύδι

1- 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

½ κ. γκούντα τριμμένο

15 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες

15 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

2 αβγά (μόνο τους κρόκους)

Κέτσαπ

Ρίγανη

1 πιπεριά πράσινη (προαιρετικά)

Μανιτάρια

(προαιρετικά)

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το νερό και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον για1 ώρα.

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια μεγέθους λίγο μεγαλύτερα από το αυγό. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φαρδιές στενόμακρες λωρίδες κάθε μπαλάκι ζύμης (περίπου 10-15 cm). Απλώνουμε από την μια άκρη μέχρι την άλλη με κέτσαπ, πασπαλίζουμε με ρίγανη και γκούντα, γεμίζουμε και με τα κομμένα υλικά μας (ζαμπόν , μπέικον, πιπεριά, μανιτάρια). Διπλώνουμε πρώτα τα πλαϊνά σημεία ώστε να θωρακίσουμε την γέμιση και στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό. Πιέζουμε απαλά με τα δάκτυλα να κολλήσει καλά και δίνουμε σχήμα κουλουριού. Χτυπάμε τους κρόκους κι αλείφουμε τα κουλούρια, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυράκι και ψήνουμε στους 180ο βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν αρκετά.

τυροκούλουροπίτσαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα