Τσιζκέικ ταχίνι, με τρίμματα χαλβά και παστελιών

Μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για τσιζκέικ τούρτα, ιδανική για την εβδομάδα της Τυρινής που διανύουμε, που παντρεύει την χαρακτηριστική γεύση του ταχινιού με το τυρί κρέμα και την ελαφριά και αφράτη σαντιγί.

Το τσιζκέικ ταχίνι ετοιμάζεται χωρίς αυγά και δεν απαιτεί ψήσιμο, έχει την κλασική βάση από βουτυράτο μπισκότο και στολίζεται με τρίμματα χαλβά, κομμάτια παστελιών και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη βάση

1 ½ πακέτο (περίπου 200 γραμμάρια) μπισκότα βρώμης ή digestive

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

4

κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη

1 τσιμπιά αλάτι

Για την κρέμα

200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης, παγωμένη

400 γραμμάρια τυρί κρέμα

½ φλιτζάνι ταχίνι

¾ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

Για τη διακόσμηση

4 κουταλιές της σούπας χαλβάς της αρεσκείας σας, θρυμματισμένο

3 λεπτά φύλλα από παστέλι σουσαμιού, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

1.Αρχικά, θρυμματίστε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μέχρι να πάρουν μια σύσταση σαν της άμμου. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα καλά με το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

2. Πάρτε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 18 εκατοστών και στρώστε τον πάτο της με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αδειάστε το μίγμα των μπισκότων, ισιώστε το και με τον πάτο ενός ποτηριού πιέστε έτσι ώστε να πατηθεί καλά και να σφίξει.

3. Βάλτε σε ένα μπολ την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπήστε την με το μίξερ μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Προσθέτετε λίγη – λίγη την άχνη ζάχαρη, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσει μια παχύρρευστη σύσταση.

4. Ρίξτε το τυρί κρέμα (αφού το στραγγίσετε από τα επιπλέον υγρά και το αφρατέψετε λίγο) και συνεχίστε το χτύπημα προσέχοντας να μην χαθεί ο αέρας. Τέλος προσθέστε και το ταχίνι και ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη ώστε να ενσωματωθεί.

5. Αδειάστε την κρέμα πάνω από την βάση των τριμμένων μπισκότων, χτυπήστε τη φόρμα πάνω στον πάγκο 2-3 φορές για να μην έχει κενά και ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Τοποθετήστε το τσιζκέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή και παραπάνω μέχρι να σφίξει καλά.

6. Ξεφορμάρετε προσεκτικά, περνώντας τη λάμα ενός μαχαιριού γύρω από τα τοιχώματα της φόρμας και διακοσμήστε με τρίμματα χαλβά, πραλίνα φουντουκιού και κομμάτια λεπτού παστελιού.

Διαβάστε επίσης:

Αυγά μάτια μέσα σε τραγανή κρούστα από σουσάμι και τυρί

Ρυζόγαλο εξωτικό, καρύδας (νηστίσιμο)

Λαχταριστό κέικ κακάο με γλάσο, της Σαρακοστής

Keywords
Τυχαία Θέματα