Τσαβούσογλου: Έχουμε ταυτοποιήσει τον μακελάρη του «Reina»

ΚΟΣΜΟΣ

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης την Πρωτοχρονιά στο νυχτερινό κέντρο «Reina» της Κωνσταντινούπολης, στην οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Ο άνθρωπος που διέπραξε την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ταυτοποιήθηκε», δήλωσε ο Τσαβούσογλου μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή, χωρίς όμως να δώσει άλλες πληροφορίες.

«Διενεργούμε

έρευνες για να εντοπίσουμε όλους όσοι τον βοήθησαν στην επίθεση αυτή. Ψάξαμε στο σπίτι του και στην οικογένειά του», δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ο Τσαβούσογλου ενώ είπε πως ο τρόπος που έγινε η επίθεση στο κλαμπ Reina δείχνει επαγγελματία εκτελεστή.

Ο δράστης, που διέφυγε μετά την επίθεση, εξακολουθεί να καταζητείται. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, περίπου 20 άνθρωποι, 5 εκ των οποίων σήμερα πρωί, έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Συριακός εμφύλιος : Το Ιράν πρέπει να σταματήσει να ασκεί πιέσεις

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε,επίσης, στην επικείμενη επίσκεψη Ρώσων αξιωματούχων στην Τουρκία στις 9 και 10 Ιανουαρίου για να συζητήσουν το πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία που πρόκειται να διεξαχθούν στο Καζακστάν.

Η Ρωσία και η Τουρκία υποστηρίζουν διαφορετικές πλευρές στον πόλεμο στη Συρία, όμως μεσολάβησαν για την κήρυξη μιας εύθραυστης εκεχειρίας στη χώρα, ενώ αναμένεται να διαξεχθούν και ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στην Αστάνα.

Ο Τσαβούσογλου ζήτησε από το Ιράν να ασκήσει πίεση στις σιιτικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για να σταματήσουν να παραβιάζουν την εκεχειρία, προειδοποιώντας ότι οι συνεχείς παραβιάσεις θέτουν σε κίνδυνο τις σχεδιαζόμενες συνομιλίες.

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Άγκυρα συνεργάζεται με τη Μόσχα για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον όσων παραβιάζουν τη συμφωνία για εκεχειρία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπολίτευση έχει τηρήσει τον λόγο της, όμως η κυβερνητική πλευρά παραβιάζει την εκεχειρία.

επίθεση ReinaΜεβλούτ Τσαβούσογλουκλαμπ Reinaτρομοκρατία Τουρκίαμακελάρης ΚωνσταντινούποληςΣυρίασυριακός εμφύλιοςΡωσίαΙράνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα