Τόσκας: Τούρκος «παρατηρητής» στην Ελλάδα θα αποφασίζει για την επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας Τούρκος «παρατηρητής», που θα βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους, θα υπογράφει το πρωτόκολλο επανεισδοχής των παράνομων μεταναστών που θα επιστρέφουν στην Τουρκία, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Νίκος Τόσκας εξήγησε ότι αυτό θα ισχύσει με βάση όσα συμφωνήθηκαν στη Σμύρνη, στο πλαίσιο και της συμφωνίας που προετοιμάζεται μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας, κάτι που είχε προαναγγείλει με δημοσίευμα

της η γερμανική εφημερίδα FAZ.

Η παραδοχή αυτή από τον αναπληρωτή υπουργό προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος δήλωσε πως «δεν δέχεται Τούρκο χωροφύλακα στα νησιά». Είναι έγκλημα να βάλεις Τούρκο παρατηρητή στα νησιά, είπε και ζήτησε να μπουν ουδέτεροι αξιωματούχοι: «Εγώ δεν βάζω χωροφύλακα αμφισβήτησης» είπε.

Στην ίδια εκπομπή, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος ζήτησε να ανοίξει και πάλι η Αμυγδαλέζα ως κέντρο κράτησης μεταναστών.

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει μια σειρά καταυλισμών σε απόσταση περίπου 20-25 χιλιομέτρων πίσω από τα σύνορα, από την Ειδομένη, όπου οι συνθήκες θα είναι πιο ανθρώπινες για τους πρόσφυγες.

Οι καταυλισμοί αυτοί θα έχουν τις βασικές ανέσεις, ενώ ο υπουργός επεσήμανε πως «σήμερα μοιράζουμε φυλλάδια σε τρεις γλώσσες στους πρόσφυγες για να πάνε, όχι με τη βία, στα κέντρα φιλοξενίας, ώστε αργότερα να υπάρξουν και οι προϋποθέσεις προώθησής τους στην Ευρώπη», είπε.

Νίκος ΤόσκαςFAZΤούρκος αξιωματούχος στα νησιάHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα