Τόνι Μπένετ: Πέθανε στα 96 του ο θρυλικός τραγουδιστής

Ο Τόνι Μπένετ, ο Αμερικανός τραγουδιστής της ποπ και της τζαζ, πέθανε σε ηλικία 96 ετών, δήλωσε ο εκπρόσωπός του την Παρασκευή.

Ο Μπένετ ήταν ίσως περισσότερο γνωστός για το τραγούδι του 1962 I Left My Heart in San Francisco καθώς και για την εκπληκτική επιστροφή του κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’80 και του ’90 που του έδωσε διαρκή δημοτικότητα μέχρι τα βαθιά γεράματα. Κέρδισε 18 βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου ζωής

το 2001, και έχει πουλήσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Το 2020, ανακοινώθηκε ότι είχε διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ από το 2016. Έγραψε στο Twitter: «Η ζωή είναι δώρο – ακόμα και με Αλτσχάιμερ». Αποκαλύφθηκε ότι ενώ η γνωστική του λειτουργία ήταν εξασθενημένη, ήταν ακόμα σε θέση να τραγουδήσει το ρεπερτόριό του.

Breaking News: Tony Bennett, whose interpretations of musical standards helped spread the American songbook around the world, died at 96.https://t.co/Mv86hX6NDh pic.twitter.com/qQnAjnqtOv

— The New York Times (@nytimes) July 21, 2023

Η ικανότητα του Μπένετ να ερμηνεύει όλα τα είδη της ποπ και της τζαζ, ήταν άξια θαυμασμού και του εξασφάλισε πολλές συνεργασίες με γνωστά ονόματα. Το απέδειξε άλλωστε το 2014, συνεργαζόμενος με τη Lady Gaga στο άλμπουμ Cheek to Cheek.

Γεννημένος ως Άντονι Μπενεντέτο στις 3 Αυγούστου 1926 στην Αστόρια του Κουίνς, ο Τόνι Μπένετ ξεκίνησε τη μουσική αφού σπούδασε τραγούδι στο American Theatre Wing. Λέγεται ότι τον ανακάλυψε η θρυλική αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια Περλ Μπέιλι.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Μπένετ άρχισε να αφήνει το δικό του στίγμα, υπογράφοντας με την Columbia Records και κάνοντας επιτυχίες όπως το “Rags to Riches” και το “Because of You”. Η χαρακτηριστική επιτυχία του, «I Left My Heart in San Francisco», τον εκτόξευσε στην A-list.

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία: «Ξενοδοχείο» για… ιππόκαμπους στο βυθό του Σίδνεϊ (Video)

Ολλανδία: «Στοπ» στα κρουαζιερόπλοια από τον δήμο του Άμστερνταμ (videos)

Γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια στην Ευρώπη είναι πιο φθηνά από τα σιδηροδρομικά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τόνι Μπένετ, Πέθανε,toni benet, pethane