Τον κατέβασαν από το αεροπλάνο γιατί μίλησε αραβικά

ΚΟΣΜΟΣ

Ο 26χρονος φοιτητής Κχαϊρουλντίν Μακχζούμι έφτασε στο σπίτι του με 8 ώρες καθυστέρηση γιατί τον έβγαλαν από πτήση της Southwest Airlines όταν μίλησε αραβικά και τρόμαξε συνεπιβάτη του.

Ο φοιτητής του πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ εξήγησε πως τηλεφώνησε στον θείο του ενώ περίμενε να απογειωθεί το αεροπλάνο από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες για να του μεταφέρει την εμπειρία και τον ενθουσιασμό του από την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ,Μπαν Κι Μουν,που μόλις είχε παρακολουθήσει.

«Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος

για την ομιλία και για αυτό κάλεσα τον θείο μου», είπε στους New York Times. Είπε πως ο θείος του τον ρώτησε κάτι για το Ισλαμικό Κράτος και χρησιμοποίησε τη φράση «inshallah» (Θεού θέλοντος) στο τέλος της συζήτησής τους.

Τότε, μια γυναίκα που καθόταν μπροστά του άρχισε να τον κοιτάζει έντονα. Ο νεαρός σκέφτηκε ότι ίσως τον αναφέρει στο πλήρωμα επειδή μίλησε αραβικά. Πράγματι, λίγο αργότερα ένα μέλος του πληρώματος τον πλησίασε, του ζήτησε να κατέβει από το αεροπλάνο και τον ρώτησε γιατί μίλησε αραβικά.

Ο Κχαϊρουλντίν απάντησε πως η συμπεριφορά αυτή είναι αποτέλεσμα της ισλαμοφοβίας που υπάρχει στη χώρα και η αεροσυνοδός τον παρέδωσε στις αρχές του FBI για τα περαιτέρω. Μετά την ανάκριση, ο 26χρονος πήρε άλλη πτήση και έφτασε σπίτι του με 8 ώρες καθυστέρηση.

ΗΠΑαεροπλάνοφοιτητήςαραβικάHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα