Τόμσεν: Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του ΔΝΤ για την Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Το ΔΝΤ έχει κανόνες. Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του για την Ελλάδα". Αυτό δήλωσε σε συνομιλητές του στην Ουάσινγκτον ο Πόουλ Τόμσεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Realnews", προσθέτοντας πως "η Γερμανία θα αποφασίσει αν θέλει την επιστροφή μας στο πρόγραμμα ή όχι".

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ ξεκαθάρισε τις προθέσεις του επιτελείου της Κριστίν Λαγκάρντ

λίγες ημέρες πριν από την ετήσια σύνοδο του Ταμείου στην Ουάσινγκτον από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου να συζητηθεί ενδεχομένως από το "κλαμπ της Ουάσινγκτον" και η τύχη του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αίσθηση που αποκόμισαν συνομιλητές του κ. Πόλσεν είναι ότι στο Ταμείο παραμένουν "αποστασιοποιημένοι" με τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα και δίνουν ελάχιστες πιθανότητες το ΔΝΤ να επιστρέψει με χρηματοδότηση- παρά την επιμονή της Γερμανίας και της Ολλανδίας – κάτι που βάση της συμφωνίας θα πρέπει να αποφασιστεί μέχρι το τέλος του 2016.

Στη Μέρκελ το ...μπαλάκι

Ευρωπαίος αξιωματούχος, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, κάνει λόγο για δύο επιλογές στον ορίζοντα: Ή θα πρέπει να γίνει μια ελάφρυνση του χρέους ώστε να επιστρέψει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ή η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να πείσει το γερμανικό κοινοβούλιο ότι η παρουσία του Ταμείου δεν είναι πλέον απαραίτητη.

Πάντως, οι έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των χριστιανοδημοκρατών και των χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας και οι δύο βαριές ήττες που υπέστη πρόσφατα η Άνγκελα Μέρκελ καθιστούν απίθανο -στην παρούσα φάση- να ασχοληθεί το Βερολίνο σε πολιτικό επίπεδο, με την Ελλάδα και το χρέος.

ΔΝΤΠολ Τόμσενελληνικό χρέοςΜέρκελHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα