Το ζενιθ και το ναδίρ της τηλεθέασης τη Δευτέρα (12/2)

Μία ακόμα εβδομάδα άρχισε με το Μega στην κορυφή των τηλεπροτιμήσεων. Στον αντίποδα διατηρήθηκε η ΕΡΤ2 η οποία κατάφερε με τις εκπομπές αρχείου να αποσπάσει τη λιγότερη προσοχή.

Το κανάλι της Συγγρού απέσπασε τη Δευτέρα μερίδιο 14,7% που ήταν και το μεγαλύτερο μεταξύ των καναλιών εθνικής εμβέλειας. Η ΕΡΤ2 για τρίτη φορά μπόρεσε να αποσπάσει τις προτιμήσεις τηλεθεατών τόσων ώστε το μερίδιο που αποκόμισε διαμορφώθηκε στο 0,8%.

Πάντως για μια ακόμη φορά η σημαντικότερη μερίδα τηλεθέασης (21,9%) επιμερίστηκε στα «άλλα» (Others, κατά τη Nielsen) , κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνονται

κανάλια τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας, DVD κλπ.

Δεύτερη επιλογή της προηγούμενης ημέρας αποτέλεσε το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 και τρίτη, με μικρή διαφορά, εκείνο του Σκάι. Παρολίγον ισομεγέθη θα ήταν τα μερίδια των Star και Alpha, ενώ από τα μεγέθη των υπόλοιπων σταθμών με εξόφθαλμο τρόπο αποτυπώνεται στις μετρήσεις τηλεθέασης η διαφορά δυναμικότητας τους.

Η ΕΡΤ1 απέσπασε μερίδιο ελάχιστα καλύτερο από εκείνο που είχε την ίδια μέρα της περασμένης εβδομάδας, εκείνο του Open ήταν καλύτερο από αυτό που είχε «κόψει» την προπερασμένη Δευτέρα, πάντως ήταν κάτω του 5%, η ΕΡΤ3 χάρη στην μεσημεριανή ελληνική ταινία (εν προκειμένω την αστυνομική «Έγκλημα στο Κολωνάκι») και την απευθείας μετάδοση του αγώνα μπάσκετ ΑΕΚ- ΠΑΟ προσέγγισε το 3%, ενώ το μερίδιο του Μακεδονία TV  υποχώρησε στο 2%.

Διαβάστε επίσης:

Αντώνης Κανάκης: Έχασε την αγωγή σε βάρος του ΣΚΑΪ

Στον ιντερνετικό «αέρα» το web radio του Παναθηναϊκού

BBC: Ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τις υποκλοπές, τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δευτέρα 122,deftera 122